Cozonac cu ciocolata si rahat
Postat de xana in Dulciuri 22 Dec 2013 | 13425 vizualizari
Inapoi la reteta
|
Comentarii (25)
la 23.12.2013, 09:44
O pufusenie foarte cautata zilele acestea!
la 23.12.2013, 10:17
Ce cozonac frumos si pufos
la 23.12.2013, 13:03
Multumesc mult!
la 23.12.2013, 16:02
frumos cozonac ai facut
la 26.12.2013, 23:22
ce cozonac superb
la 27.12.2013, 01:37
Multumesc, Dia!
la 19.04.2014, 17:52
E a doua oara cand incerc reteta asta si nu-mi iese sub nici o forma. E adevarat ca nu sunt eu prea priceputa in a face cozonaci, dar ăsta e prea de tot, nu creste drojdia/maiaua deloc, desi am respectat toti pasii. Unde gresesc? Am tinut-o la caldura si tot nimic. Toate ingredientele le-am tinut la temp camerei si am folosit oua de tara, faina de calitate buna. Unde e problema? Îmi pare atat de rau, îmi facusem atatea sperante, ziceam ca o sa am si eu de Paste un cozonac bun, dar vad ca m-am înselat.
la 19.04.2014, 19:23
Cornelia, imi pare nespus de rau ca nu v-a iesit...si eu am dat gresi de multe ori pana sa-mi iasa si am descoperit ca drojdia era o problema. Maiaua trebuie sa aiba spuma si sa-si dubleze volumul dupa cele 10 minute. Apoi, dupa ce framantam toate ingredientele, aluatul trebuie sa fie putin lipicios si destul de moale, nu se mai adauga faina deloc, desi avem tendinta de a mai puneEu il pun la crescut in cuptor(inchis desigur) ca sa fie ferit de curenti. Sper ca am fost de ajutor, continuati sa inceriati, daca nu dupa a mea, dupa alta reteta si incercati cu altfel de drojdie.
COMENTEAZA