Cozonac cu crema de cacao, nuca si rom

Postat de momo121 in Dulciuri
24 Apr 2016 | 5418 vizualizari
Cozonac cu crema de cacao, nuca si rom

Ingrediente

  • 800g faina
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 cubulet de drojdie
  • 2 oua+ 1 albus
  • 300ml lapte
  • 120g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 150g unt
  • coaja de la 1 portocala
Crema:
  • 150 ml lapte
  • 3 linguri cacao
  • 60g zahar
  • 3 linguri pesmet
  • 5-6 linguri nuca macinata
  • esenta de rom
Pentru uns:
  • 1 galbenus de ou
  • 2 linguri lapte

Mod de preparare

      Pentru aluat: faina o punem intr-un lighean si o amestecam putin cu un tel, iar in mijloc facem o adancitura unde adaugam drojdia pe care am dizolvat-o intr-o lingura de zahar si 50ml lapte caldut, presaram putina faina deasupra si lasam cateva minute pana incepe sa crape.
      Intre timp incalzim laptele cu zaharul si vanilia, adaugam si coaja de la portocala, iar separat intr-un bol batem ouale cu albusul si presaram putina sare.
     Cand drojdia a crescut putin punem peste aceasta laptele si ouale si incepem sa framantam un aluat omogen dar lipicios, adaugam treptat si untul caldut, pe care l-am topit la microunda si framantam bine pana incorporam toate ingredientele, iar aluatul este moale si usor de intins. Lasam la crescut pana isi dubleaza volumul.

       Pentru crema: Punem laptele pe foc impreuna cu zaharul, cacao si pesmetul pana se topeste zaharul, oprim focul si adaugam nuca macinata si putina esenta de rom.
Lasam sa se raceasca amestecand din cand in cand. (daca mai trebuie nuca, mai puteti adauga daca crema este inca moale).

      Dupa ce a crescut aluatul il impartim in 2 si fiecare parte o intindem intr-un dreptunghi pe masa de lucru, adaugam jumatate din compozitia de crema si rulam frumos, apoi ii asezam in tava tapetata cu hartie de copt.
      Ii mai lasam putin la crescut dupa care ii ungem cu galbenusul de ou amestecat cu 2 linguri de lapte, apoi ii bagam la cuptorul preincalzit pentru cca.1 ora.
     Cand sunt gata, ii ungem cu putina apa si ii acoperim cu hartie si un prosop de bucataie  pentru a ramane pufosi.
Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu crema de cacao, nuca si rom" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Cozonac cu crema de nuca

Postat de Ina

Cozonac cu crema de nuca

Mod de preparare aluat: Eu am pus toate ingredientele pentru aluat in masina de paine, pe program de framantat si dospit, timp in care m-am ocupat de  umplutura cu cacao   :...

Citeste continuarea

Desert cozonac cu nuca si cacao

Postat de RuxyRux

Desert cozonac cu nuca si cacao

Se cerne faina, se face in mijloc o adancitura in care se pune drojdia proaspata sfaramata, deasupra se pune o jumatate de cana de lapte cald( din total), atentie sa nu fie fierbinte, se pune o...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.04.2016, 15:10
la 24.04.2016, 15:11
ce fain e
la 24.04.2016, 15:13
Cat de reusit este!
la 24.04.2016, 15:14
Woow ce frumos si pufos
la 24.04.2016, 15:28
super bun

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking