Cozonac cu Fanta (de post)
Postat de rocsi_1612 in Dulciuri 29 Mar 2014 | 39815 vizualizari
Chiar daca se apropie cu pasi repezi sarbatorile pascale si vom face si atunci cozonaci si alte bunatati, imi era pofta de o feliuta de cozonac cald si aromat. A iesit foarte bun si pufos, a iesit chiar neasteptat de bine, vorba mamei, cand ii punem oua si de toate parca nu iese asa cum trebuie. Eu oricum cred ca deserturile de post sunt foarte bune si imi plac mult!
Inapoi la reteta
|
Comentarii (75)
la 07.04.2015, 20:15
Criss, poti incerca
la 07.04.2015, 20:15
Bianca
la 24.02.2018, 13:11
Incredibil si surprinzator de bun! Noi am adaugat in aluat 100g de unt topit (postul catolic e mai permisiv) si ceva mai multa drojdie si zahar; iar la umplutura am folosit lapte in loc de apa si stafide macerate in coniac in loc de rahat (nu avem ). L-am facut ptr brunch-ul de maine, dar deja e "amintire" (l-am mancat caldut, rupand bucati din el); va trebui refacut urgent, in portie cel putin dubla! Multumim ptr reteta!
la 24.02.2018, 19:07
Navidad, ma bucur mult ca a fost pe placul dumneavoastra. Dulciurile de post sunt delicioase, cel putin noua ne plac foarte mult. Da, este adevarat ca la catolici postul este mai permisiv, stiu ca am avut doua colege catolice in scoala primara.
la 04.03.2018, 11:47
Am refacut ieri (in portie dubla!) cozonacul, urmand de aceasta data ad literam reteta Dvs ptr aluat si a iesit la fel de minunat! Unul l-am umplut cu crema de alune (n-am mai avut nuca! ). In restul de aluat am inglobat pe langa stafide, cuburi din coji de citrice zaharisite si a iesit ca un Panettone bun-bun de tot; nefiind umplut, a crescut mult mai mult si a iesit si mai pufos si aerat. Inca o data si !
la 04.03.2018, 18:57
Va multumesc mult!
la 18.11.2018, 15:31
Buna ziua! Va rog sa mi spuneti daca drojdia este proaspata sau uscata. Multumesc
la 18.11.2018, 21:37
Buna seara. Am folosit drojdia proaspata.
la 07.12.2019, 13:28
Minunata idee
la 07.12.2019, 19:54
Multumesc, Gaby!
la 28.11.2020, 01:52
foarte bun
la 18.11.2021, 10:23
Bun!
la 18.11.2021, 21:57
Multumesc!
la 07.05.2022, 19:52
Foarte interesant!
COMENTEAZA