COZONAC CU MAC CU FOI DE PLACINTA

Postat de babi5 in Prajituri
31 Dec 2013 | 5343 vizualizari
COZONAC  CU   MAC  CU   FOI    DE   PLACINTA

Dragii mei, am facut acest cozonac si atat de impresionata am ramas de rezultat, ca nu am putut sa aman reteta fara a o impartasi cu voi. Am primit-o de la o vecina de-a surorii mele, o tanara si priceputa gospodina. Ii multumesc mult fiindca este foarte, foarte bun. Se face si usor, este si foarte bun si pentru mine este ceva inedit. Nu regret ca am facut acest delicios si altfel de cozonac decat cel traditional. Multumesc Nadia

Ingrediente

  • 1 pachet foi de placinta
  • 4 iaurturi naturale mici
  • 6 oua
  • 1 si 1/2 cana zahar
  • 200 gr mac
  • 1 cana ulei
  • 1 si 1/2 cana gris
  • 1 praf de copt
  • 1 borcan visine desimburite
  • 3 zahar vaniliat
  • 2 linguri de smantana

Mod de preparare

Se lasa foile de placinta sa se decongeleze bine, apoi se imparte in doua.

Intr-un castron se sparg 5 oua si se adauga zaharul si 2 zahar vaniliat, apoi cu mixerul mixam bine, bine pana devine o crema albicioasa. Adaugam uleiul treptat, treptat si mixam in continuare, adaugam apoi grisul amestecat cu praful de copt si pe urma macul macinat amestecam totul bine.

Luam doua foi de placinta, punem  deasupra din compozitie si intindem pe toata foaia, punem din loc in loc cite o visina desamburita, acoperim  cu alta foaie, iarasi punem din compzitia cu mac si repetam operatia pana terminam jumatatea de foi (atentie compozitia trebuie impartita in doua ) apoi cu grija rulam usor (sa nu ne speriem, compozitia o sa fie mai moale fiindca in momentul coacerii  isi va mari volumul datorita grisului, deci e normal sa fie asa.

Dupa ce am rulat asezam in tava tapetata in prealabil cu hartie de copt. Repetam operatiunea si cu cealalta jumatate de foi, astfel obtinem doua rulade (doi altfel de cozonaci). Dupa ce terminam batem bine un ou cu o lingura de zahar un zahar vaniliat si 2 linguri de smantana si cu o pensula de silicon ungem cele doua rulade (sa avem grija sa mai ramana din compozitia cu smantana sa mai putem unge o data cu 10 minute inainte de a-i scoate din cuptor)

Introducem tava in cuptorul incins la 180 grade si lasam sa se coaca. Cand sunt bine crescuti si rumeni scoatem tava, mai ungem o data, apoi mai lasam la copt 10-15 minute. Scoatem din cuptor, acoperim cu un servet si lasam sa se raceasca apoi il taiem si poate fi servit.

Cand o sa-l faceti nu o sa va puteti opri din mancat. Pofta mare.

Daca ti-a placut reteta noastra "COZONAC CU MAC CU FOI DE PLACINTA" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (24)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola

Retete similare

Cozonac de Craciun

Postat de RuxyRux

Cozonac de Craciun

Toate ingredientele se scot din timp de la rece deoarece avem nevoie sa ajunga la temperatura camerei. Cernem faina in vasul de framantat( neaparat va rog ca sa nu aveti surprize, va spune Stan...

Citeste continuarea

Ruladă curcubeu by Culinary Rainbow

Postat de CulinaryRainbow

Ruladă curcubeu by Culinary Rainbow

   Am separat ouăle și am bătut albușurile spumă împreună cu zeama de lămâie. Gălbenușurile le-am mixat cu zahărul și extractul de vanilie până când...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

Comentarii

la 31.12.2013, 21:05
interesant! Imi place macul
la 31.12.2013, 21:14
la 31.12.2013, 21:29
Ina sa-l incerci este foarte ,foarte bun ..
la 31.12.2013, 21:30
MotanLaOale multumesc La multi ani !
la 31.12.2013, 22:00
La multi ani !

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking