Cozonac cu mar si scortisoara

Postat de andaoana in Prajituri
27 Ian 2015 | 6489 vizualizari
Cozonac cu mar si scortisoara

Este un cozonac pufos si foarte aromat datorita scortisoare in cantitate destul de generoasa. Este o reteta pe care am vazut-o pe Bucataras.ro la Corina http://www.bucataras.ro/retete/cozonacfelii-cu-scortisoara-si-mere-pullapart-bread-66640.html si mi-a facut cu ochiul. Am modificat putin deoarece am pus doar galbenusul de la oua si atunci a trebuit sa maresc putin cantitatea de lapte si la umplutura am pus mai putin zahar si mai multa scortisoara . Din cantitatile date iese un singur cozonac nu foarte mare , eu l-am copt intr-o tava de chec 25x12 cm.

Ingrediente

  • Pt aluat :
  • 400 gr faina
  • 150 ml lapte
  • 60 gr unt la temperatura camerei
  • 2 galbenusuri de oua
  • 100 gr zahar
  • 20 gr drojdie (1 cub)
  • coaja razuita de la o lamaie
  • Pt umplutura:
  • 60 gr unt moale
  • 2 lingurite scortisoara
  • 3 linguri zahar
  • 2 mere
  • zeama de la o jumate de lamaie

Mod de preparare

Incalzim 50 ml lapte , nu foarte tare , atat doar cat sa fie caldut . Dizolvam in el drojdia impreuna cu o lingura de zahar si una de faina . Amestecam bine si lasam la loc caldut pentru 10 minute. In acest timp pregatim faina (o cernem ) intr-un bol maricel . Frecam untul cu zaharul ramas si cu galbensurile . In faina facem o groapa mica in mijloc si punem drojdia dizolvata , untul amestecat cu ouale si zaharul si restul de lapte precum si coaja razuita de lamaie si incepem sa framantam.

Trebuie framantat pana devine neted si nelipicios . Il acoperim cu un prosop si il punem la dospit intr-un loc caldut si fara curenti cam o ora , sau pana isi dubleaza volumul . Merele le curatam de coaja si de seminte si le stropim cu zeama de lamaie ca sa nu se oxideze. Amestecam zaharul cu scortisoara si cu untul pana avem o crema uniforma ca si culoare.

Cand aluatul a dospit il intindem pe masa cu faina , subtire ,cam de 1 cm grosime. Il ungem cu untul frecat cu scortisoara si zahar si il taiem in patrate , incercam sa fie cat mai uniforme , de marime cam de 5x8 cm. Pregatim o tava de chec de 25x12 cm pe care o ungem cu unt si incepem sa facem cozonacul. Punem pe fiecare felie cate doua bucati de mar si feliile una peste alta ca si cum am face un sandwich . Punem pana cand terminam tot aluatul . Luam aluatul si il punem in tava . Acoperim cu o folie de plastic si cu un prosop si lasam inca 30 minute la dospit la loc caldut .

Punem tava la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 35-40 minute .

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu mar si scortisoara" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Felii de cozonac cu mere si caramel

Postat de postavaru

Felii de cozonac cu mere si caramel

Incepem cu pregatirea aluatului. Dizolvam drojdia impreuna cu o lingura de zahar, in putin lapte caldut si lasam 5 minute sa se activeze. Intr-un castron cernem faina si adaugam ouale, zaharul,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.01.2015, 13:26
placeeeeeeee
la 27.01.2015, 13:27
Delicios
la 27.01.2015, 13:27
bun!
la 27.01.2015, 13:28
bun bun
la 27.01.2015, 13:46
like!

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking