Cozonac cu nuca

Postat de ctlina in Dulciuri
1 Dec 2015 | 4573 vizualizari
Cozonac cu nuca

Astazi 1 décembrie este Ziua națională a României.Cu aceasta ocazie va propun o reteta traditionala romaneasca - Cozonac cu nuca. Acest desert a fost ales pentru a reprezenta România în cadrul inițiativei Café Europa in Austria, pentru Ziua Europei in 2006 .

Ingrediente

Aluat:

- 350 gr făină

- 40 gr zahăr

-1 pliculet de drojdie uscata

- 13 cl de lapte cald

- 80 g unt moale

- 2 oua

- 1 pachetel de zahăr vanilat

- 1 vârf de cuțit de sare

Umplutura:

-100 g de nuci macinate

- 1 lingura de cacao

- 2-3 linguri de zahăr

- 1 albus de ou

- 3 linguri de lapte

- esenta de rom

- 40 g stafide

Mod de preparare

Pregatim maiaua: facem un amestec din drojdie, un pic de lapte caldut, o lingura de zahar si 2 linguri de faina. Lasam sa-si dubleze volumul.

In castronul unde formam aluatul punem faina, maiaua, zaharul, ouale, sarea si zaharul vanilat. Amestecati si adaugati laptele ramas treptat. La final adaugam untul moale si framantam cca 10-15 minute.

Acoperiti cu un prosop si lasati la dospit 2 -3 ore într-un loc cald.

Pregătiți umplutura:
Albusul de ou se bate spuma cu un praf de sare.

Se amesteca nucile macinate cu cacaoa, zahărul, esența de rom și laptele.

Incorporam albusul de ou batut amestecand usor de sus in jos. Adaugam stafidele.

Făinăm suprafața de lucru și intindem aluatul intr-o foaie de forma dreptunghiulara.

Se taie fâșii subtiri pe partea de jos a dreptunghiului. Se impletesc 2 cate 2.

Pe partea superioară punem umplutura. Rulam pana la partea de aluat tăiat.

Luați fiecare tresă și o dati peste ruloul format cu umplutura (vezi fotografiile).

Asezati cozonacii pe o tava cu hartie de copt si lasati-i sa creasca 30 de minute.

Incalziti cuptorul la 180*C.

Ungeti cu galbenus de ou si decorati

Se coace timp de aproximativ 30 de minute.

Serviti la micul dejun cu cafea sau ciocolată caldă ......... hummmmmmmmmm

Pofta Buna !!!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu nuca" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de cozonac pufos cu aluat oparit

Postat de Caty

Reteta de cozonac pufos cu aluat oparit

Iata cum se prepara Reteta de cozonac pufos cu aluat oparitCernem faina de 2 ori.  Separam albusurile de galbenusuri. 10 galbenusuri le frecam cu 2 lingurite de sare. Luam 2...

Citeste continuarea

Desert melci cu nuca din aluat de cozonac

Postat de mirela0911

Desert melci cu nuca din aluat de cozonac

Aluat: Se pune in putin lapte caldut 1 lgt de zahar, 2 lg de faina si drojdia proaspata. Se amesteca bine si se lasa 10 minute sa se activeze. In bolul robotului se pune faina, sarea,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.12.2015, 20:46
Bun si frumos cozonacul tau!!!!
la 01.12.2015, 20:46
Ce bine arata !
la 01.12.2015, 20:49
ce frumosi sunt!
la 01.12.2015, 20:58
multumesc...
la 01.12.2015, 21:00
Frumosi cozonaci dar si foarte buni!

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking