Cozonac cu nuca si cacao

Postat de Alepaty in Prajituri
24 Dec 2016 | 3948 vizualizari
Cozonac cu nuca si cacao

Bunatati pentru colindatori! Ce e mai bun pentru colindatori decat sa ii servesti cu o felie de cozonac proaspat scos din cuptor, pe vremea in care mergeam eu la colindat primeam cozonac, nuci, portocale. Mirosul de cozonac ma duce in copilarie....  CRACIUN FERICIT!

Ingrediente

Pentru aluat:

  • 500 g faina de tip 000 pentru cozonac
  • un praf de sare
  • 2 plicuri zahar vanilinat
  • coaja de la o lamaie
  • coaja de la o portocala
  • 3 galbenusuri
  • 100 ml ulei
  • 250 ml lapte
  • 30 g drojdie
  • 3 linguri de zahar
  • 1 praf de copt
  • esenta de lamaie
  • esenta de portocale

Umplutura:

  • 2 albusuri
  • 100 g nuca macinata
  • 40 g cacao
  • un praf de sare
  • 100 g zahar
  • un zahar vanilinat
  • esenta de rom

De uns :

  • 1 galbenus
  • 2 linguri de lapte

Mod de preparare

Cantitatile sunt pentru un cozonac,pentru 2 se dubleaza cantitatile ..

Incepem prin a face aluatul de cozonac: am pus laptele la incalzit,am adaugat cele 3 linguri de zahar si apoi drojdia bucati. Am lasat la fermentat 15 minute. Galbenusurile se amesteca cu uleiul,ca la maioneza.Intr-un bol incapator se pune faina,praful de sare, zaharul vanilinat, coaja de lamaie,coaja de portocala,esentele, crema de galbenusuri si laptele impreuna cu drojdia.

Se framanta cateva minute apoi se lasa la crescut cam 1 ora.

Intre timp am facut umplutura pentru cozonac: Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se adauga treptat zaharul si cand bezeaua e ferma se adauga nuca si cacaoa.Dupa ce a crescut aluatul se imparte in 2 bucati si se intinde o foaie dreptunghiulara si se unge cu umplutura preparata anterior.  Se face un sul.Se face la fel si cu cealalta foaie si se incrucizeaza in forma cozonacului. Se mai lasa la crescut in tava vreo 20 minute. Se unge cu ou amestecat cu lapte.

Se pune intr-o tava tapetata cu unt si hartie de copt si se da la cuptor cam 45-50 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu nuca si cacao" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de cozonac pufos cu aluat oparit

Postat de Caty

Reteta de cozonac pufos cu aluat oparit

Iata cum se prepara Reteta de cozonac pufos cu aluat oparitCernem faina de 2 ori.  Separam albusurile de galbenusuri. 10 galbenusuri le frecam cu 2 lingurite de sare. Luam 2...

Citeste continuarea

Desert melci cu nuca din aluat de cozonac

Postat de mirela0911

Desert melci cu nuca din aluat de cozonac

Aluat: Se pune in putin lapte caldut 1 lgt de zahar, 2 lg de faina si drojdia proaspata. Se amesteca bine si se lasa 10 minute sa se activeze. In bolul robotului se pune faina, sarea,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.12.2016, 18:27
Ce bine arata...
la 24.12.2016, 19:44
Multumesc Diana
la 24.12.2016, 20:06
la 24.12.2016, 20:13
Yammy! Arata delicios!
la 24.12.2016, 20:23
Foarte bun!

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking