Ingrediente
- 4 galbenusuri
- 100 ml ulei
- 250 ml lapte
- drojdie 25 g
- 3 linguri de zahar
- 2 plicuri zahar vanilat
- 1 praf de copt
- 500 g faina
- 1 lingurita sare rasa
- rahat
- 1 lamaie
Mod de preparare
Aluatul pentru cozonaci: 3 galbenusuri se freaca cu 100 ml ulei ca la maioneza.
Separat se pune 250 ml lapte caldut, drojdia si zaharul la crescut.
Dupa ce a crescut, o turnam peste "maioneza", coaja de la o lamaie, 2 plicuri zahar vanilat,1 praf de copt, 1 lingurita sare rasa, 500 g faina.
Se framanta bine si apoi se imparte aluatul in 2 si facem 2 cozonaci umpluti cu rahat.
Ii lasam un pic la crescut in tava apoi ii dam la cuptor unsi cu un galbenus batut.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu rahat" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
|