Cozonac cu unt sarat si ceapa verde

Postat de mirela0911 in Piine
15 Apr 2021 | 2242 vizualizari
Cozonac cu unt sarat si ceapa verde

Merge tare bine la micul dejun sau cina, alaturi de o cana cu lapte sau iaurt.

Ingrediente

  • 700 g faina alba
  • 2 lgt sare
  • 15 g drojdie proaspata
  • 400 ml lapte
  • 1 lgt zahar
  • 1 ou
  • 30 ml ulei
  • unt sarat
  • ceapa verde
  • 1 ou mic batut
  • seminte de susan

Mod de preparare

Se incalzesc usor 100 ml lapte. Se adauga 1 lgt zahar, 2 lg faina si drojdia. Se amestea bine si se lasa la activat timp de 10 minute.

In bolul mixerului se pune faina cernuta, sarea si oul batut. Dupa ce s-a activat drojdia, se toarna si amestecul acesta. Intre timp se incalzeste usor si restul de lapte.

Se porneste robotul si in timp ce mixeaza, se toarna laptele cate putin apoi uleiul. Se mareste viteza si se lasa sa framante bine aluatul timp de 10 minute. Cand nu se mai lipeste pe peretii vasului este gata. Se pune aluatul intr-un bol si se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul.

Pe masa de lucru infainata se rastoarna aluatul, se imparte in doua parti egale si se intinde una din ele intr-o foaie dreptunghiulara, nu foarte subtire. Se unge cu unt sarat (eu am uitat sa-l scot mai repede de la frigider si a fost mai greu de intins) apoi se presara ceapa verde curatata, spalata si taiata rondele. Se ruleaza pe lungime cat mai strans si se da deoparte. Se procedeaza la fel cu restul de aluat, apoi se iau cele doua rulouri si se impletesc.

Se asaza intr-o tava de cozonac unsa cu ulei si se mai lasa inca 20 de minute sa creasca.

Se unge cu oul batut, se presara seminte de susan deasupra si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru cca 35-40 de minute sau pana este copt.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu unt sarat si ceapa verde" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Retete similare

Turte la tigaie din aluat simplu cu bicarbonat

Postat de AdrianUdrea

Turte la tigaie din aluat simplu cu bicarbonat

Se cerne faina intr-un vas si se amesteca cu sarea. Se face o adancitura la mijlocul ei, ca si in cazul in care se foloseste drojdie. Iaurtul se amesteca cu bicarbonatul de sodiu si se...

Citeste continuarea

Painici Laugenbrot

Postat de caroline

Painici Laugenbrot

Amestecam drojdia cu putina apa calduta,zaharul si 2 linguri faina. Punem intr-un bol restul de faina iar in mijloc punem amestecul de drojdie.Lasam aproximativ 10 minute la dospit.Apoi adaugam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.04.2021, 22:00
Daca n-are rahat nu vreau
la 15.04.2021, 22:29
Bun!
la 15.04.2021, 22:39
la 15.04.2021, 23:12
la 16.04.2021, 01:23
Daaa !!! Ii ziceam paine fina ardeleneasca 00

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking