Cozonac dospit la rece

Postat de katty in Dulciuri
3 Feb 2017 | 16321 vizualizari

Reteta mea preferata  de cozonac este in principiu aceeasi, cu mici variatiuni in functie de ce ingrediente am prin casa (aici ma refer la umpluturi). Este de fapt reteta mamei, care mie imi place foarte mult, cu aluat oparit. Am mai incercat si alte retete, dar m-am intors la aceasta.  Cu totii stim povestea cu cozonacul care trebuie framantat la cald, cu ingrediente aduse la temperatura camerei cu ceva vreme inainte, cu o camera incalzita de mai, mai sa lesini, fara curenti de aer si asa mai departe. Si uite asa intr-o zi, cand nu aveam timp de toate cele, m-am gandit sa experimentez reteta cozonacului dospit la rece si vreau sa spun ca m-am declarat foarte multumita de rezultat si am ramas cu aceasta metoda. Apoi am vazut ca nu eram singura, caci si altii au incercat si s-au declarat multumiti. Cand vreau sa fac cozonac, il inmoi de seara, il lasa la frigider pana dimineata, apoi continui treaba. Pe langa faptul ca reduc mult timpul cu statul pe langa el, mi se pare ca are un gust mult mai bun. Am folosit umpluturi diferite la fiecare dintre ei, insa poze nu am decat  de la cel cu cacao, nuci si merisoare, caci restul au plecat putin la munte, impreuna cu fiul meu ;)  

Inapoi la reteta

Comentarii (9)

la 03.02.2017, 09:52
Ce pofta mi-ai facut!
la 03.02.2017, 10:07
la 03.02.2017, 10:21
O bunatate de cozonac. Nu știam de cozonac doar aluatul de pizza mi-a zis o prietena care lucrează în Danemarca ca secretul la pizza este sa îl ții în frigider la dospit pana a doua zi.Inca nu am încercat dar vreau să-l fac.🤗
la 03.02.2017, 10:43
O bunatate!
la 03.02.2017, 10:43
Si aluatul de pizza si painea si cozonacul dospite peste noapte la rece sunt mult mai bune!Si nu o spun doar eu, ci si cei care au gustat din cozonac , fara sa stie ce i-am facut!
la 03.02.2017, 18:11
Bun!
la 04.02.2017, 19:48
Cat de fain si pufos!
la 04.02.2017, 22:21
Încă o rețetă de-a ta pe care vreau să o încerc cât de curând !
la 12.12.2018, 23:39
Asa il prepar si eu cu aluat oparit imi place maxim!

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking