Ingrediente
Pentru aluat :
- 375 gr faina
- 1 cub drojdie proaspata
- 50 gr zahar
- 50 gr unt
- 85 ml lapte
- 50 ml apa
- 3 oua
- un praf de sare
Ptr umplutura :
- 125 gr zahar
- 3 mere
- scortisoara
- 1 lingura pesmet
Mod de preparare
Punem faina intr-un castron. Adaugam drojdia,apa,laptele,zaharul ,ouale,un praf de sare si amestecam.Adaugam apoi untul topit si incepem sa framantam . Vom obtine un aluat mai lipicios .
Lasam aluatul la crescut pentru circa o ora , la loc cald , ferit de curent .
Separat curatam merele de coaja si le dam prin razatoare .Punem merele intr-un bol si le amestecam bine cu zaharul, scortisoara si pesmetul .
Cand aluatul a crescut , presaram faina pe planul de lucru si intindem aluatul sub forma dreptunghiulara si punem amestecul de mere .
Taiem aluatul in trei fasii verticale.Punem apoi fasiile una peste cealalta si taiem in sase parti egale .
Punem gramajoarele pe rad in tava cu partea taiata in sus.
Presaram zahar si dam tava la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru circa 30 minute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac evantai cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (34)
|