Cozonac evantai cu mere

Postat de caroline in Dulciuri
15 Feb 2016 | 2747 vizualizari
Cozonac evantai cu mere

Pozele nu sunt foarte reusite dar garantez ca reteta este tare buna ...un cozonac tare pufos si aromat . Multumesc Adina pentru reteta >:D< (http://www.bucataras.ro/retete/cozonac-evantai-cu-mere-67284.html)

Ingrediente

Pentru aluat :

  • 375 gr faina
  • 1 cub drojdie proaspata
  • 50 gr zahar
  • 50 gr unt
  • 85 ml lapte
  • 50 ml apa
  • 3 oua
  • un praf de sare

Ptr umplutura :

  • 125 gr zahar
  • 3 mere
  • scortisoara
  • 1 lingura pesmet

Mod de preparare

Punem faina intr-un castron. Adaugam drojdia,apa,laptele,zaharul ,ouale,un praf de sare si amestecam.Adaugam apoi untul topit si incepem sa framantam . Vom obtine un aluat mai lipicios . 

Lasam aluatul la crescut pentru circa o ora , la loc cald , ferit de curent . 

Separat curatam merele de coaja si le dam prin razatoare .Punem merele intr-un bol si le amestecam bine cu zaharul, scortisoara si pesmetul .  

Cand aluatul a crescut , presaram faina pe planul de lucru si intindem aluatul sub forma dreptunghiulara si punem amestecul de mere . 

Taiem aluatul in trei fasii verticale.Punem apoi fasiile una peste cealalta si taiem in sase parti egale .

Punem gramajoarele pe rad in tava cu partea taiata in sus.

Presaram zahar si dam tava la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru circa 30 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac evantai cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (34)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Cozonac evantai cu mere

Postat de mitinita

Cozonac evantai cu mere

Preparam maia din apa, drojdie si cele 50 de gr de zahar. Lasam deoparte 5 minute, apoi adaugam faina, untul, laptele, ouale si extractul de vanilie. Framantam un aluat (va fi putin lipicios),...

Citeste continuarea

Cozonac evantai cu mere

Postat de momo121

Cozonac evantai cu mere

       Prima data facem alautul: Drojdia o dizolvam intr-o lingurita de zahar si cand a devenit o pasta o rasturnam in bolul in care am pus faina, lasam 10 minute...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.02.2016, 11:28
Foarte fain ti-a iesit!
la 15.02.2016, 11:31
Corina
la 15.02.2016, 11:32
Imi place!
la 15.02.2016, 11:33
bun bun
la 15.02.2016, 11:33
Foarte faina reteta!

Vezi toate comentariile (34)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking