Cozonac fara framantare

Postat de medioto59 in Dulciuri
4 Aug 2016 | 9074 vizualizari
Cozonac fara framantare

Aveti pofta de cozonac dar va ganditi ca este dificil procesul de framantare,ei bine va recomand aceasta reteta pe care am preluat.o de la Rocsy Ciobanu http://rocsyinbucatarie.blogspot.ro/2015/12/cozonac-fara-framantare.html si pentru care ii multumesc.
Eu l-am confectionat de doua ori(o data la taierea porcului si mai apoi de Craciun).
Si se pare ca a avut succes....hihihi..

Ingrediente

  • 1 kg faina
  • 3 oua
  • 2 galbenusuri
  • 250 g zahar
  • 14 g drojdie uscata
  • 110 g unt
  • 330 ml lapte
  • 1 fiola esenta de rom
  • un praf de sare
  • coaja rasa de la o lamaie
  • Pentru umplutura
  • 400 g fineti
  • 20 bucati rahat diverse culori
  • Mai avem nevoie 1 ou pentru uns

Mod de preparare

Cernem faina si o punem intr-un bol. Facem in mijlocul fainii o gropita ,sfaramam drojdia si o punem in mijlocul acesteia. Incalzim 3-4 linguri de lapte si il turnam peste drojdie. Acoperim bolul cu un prosop de bucatarie si lasam la dospit ,la cald ,circa 15-20 min. Adaugam rand pe rand ,ouale,galbenusurile,zaharul,coaja rasa de lamaie si amestecam folosind o lingura. Adaugam praful de sare ,untul topit si apoi racit,laptele caldut si esenta de rom si amestecam ,de data aceata cu mana, pana se incorporeza bine ingredientele.
Acoperim vasul cu un prosop de bucatarie si lasam la dospit,la loc cald,pana cand aluatul isi dubleaza volumul.
Dupa ce aluatul a dospit il scoatem pe masa de lucru, pe care o ungem cu ulei, si il impartim in 4 bucati. Intindem cu ajutorul sucitorului fiecare bucata de aluat in parte ,in forma dreptunghiulara.
Ungem fiecare dreptunghi in parte cu cate un sfert din cantitatea de crema fineti.
Deasupra cremei punem pe fiecare dreptunghi de aluat cate un sfert de rahat taiat cubulete. Rulam fiecare bucata de aluat in parte.
Impletim doua cate doua rulourile ,rezultand doi cozonacei.
Tapetam tavile de copt cu hartie de copt si asezam in fiecare tava cate un cozonac.
Lasam cozonacii in tava la crescut,acoperiti cu un prosop de bucatarie,la cald,circa 20 min. Dam la cuptor,incins in prealabil,si tinem circa 30 min. la 180 grade.
Scoatem tavile cu cozonaci din cuptor si ii ungem cu oul batut bine.
Dam din nou la cuptor si mai lasam circa 10-15 min pana cand cozonacii sunt frumos rumeniti si bine facuti(facem testul scobitorii).
Scoatem din cuptor ,acoprim cu un prosop de bucatarie si lasam sa se raceasca. Scoatem din tava ,feliem si.....pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac fara framantare" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (26)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert cozonac fara framantare cu nuca, stafide si rahat

Postat de ela

Desert cozonac fara framantare cu nuca, stafide si rahat

Lasam la temperatura camerei cu cateva ore inainte ouale, drojdia, faina. Stafidele cu esenta de rom si cu apa calda le lasam la inmuiat din timp, apoi le scoatem si le stoarcem. Pregatim...

Citeste continuarea

Desert cozonac fara framantare

Postat de aliliana

Desert cozonac fara framantare

Stafidele se pun la hidratat in suc de portocale si rahatul este portionat. Aluatul: faina cernuta se pune intr-un bol. Se adauga sare, drojdie si 4-5 linguri lapte caldut si lasam la dospit,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.08.2016, 08:33
Am facut si eu, e delicios!
la 04.08.2016, 08:48
bun bun
la 04.08.2016, 08:54
Asa este Deyu!
la 04.08.2016, 08:54
Multumesc,Motanel!
la 04.08.2016, 09:01
Mmm...ce bun!

Vezi toate comentariile (26)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking