Cozonac floare cu gem de mure

Postat de oanapl in Prajituri
28 Ian 2017 | 4258 vizualizari
Cozonac floare cu gem de mure

Va invit la sa incercati acest cozonac floare si cu gem. Sunt sigura ca toata lumea l-a pregatit cu ciocolata. L-am pregatit si eu. Mi s-a parut la fel de delicios si cu gem.

Ingrediente

  • 300 g gem de mure
  • 550 g faina
  • 3 galbenusuri
  • 300 ml lapte
  • 10 g drojdie uscata
  • 120 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 esenta de vanilie
  • un praf de sare
  • 50 g unt

Mod de preparare

Pregatesti maiaua din drojdie, ½ lingurita de zahar, 50 ml lapte caldut, 5 linguri faina. O lasi sa creasca 20 de minute, la cald.

Cerni faina intr-un castron si adaugi 2 galbenusuri, untul taiat cubulete (la temperatura camerei) zaharul macinat, zaharul vanilat, maiaua crescuta, esenta de vanilie si un praf de sare (nu se pune peste maia). Laptele caldut il adaugi treptat. Framanti aluatul timp de 15-20 de minute pana cand se desprinde de vas si nu se mai lipeste de degete. Acoperi vasul cu o folie de plastic sau un prosop si il lasi sa creasca o ora.

Dupa ce a crescut aluatul, il tai in 4 parti egale si formezi 4 bile. Pui faina pe blat si intinzi o bila de aluat. Cu ajutorul unui disc de la o tava de tort, tai de jur imprejur pentru a obtine o forma perfecta si indepartezi surplusul de aluat. Transferi aluatul intr-o tava, pe o foaie de copt. Pui gemul de mure peste aluat, il intinzi pe toata foaia lasand o margine de 1-2 cm. La fel procedezi cu fiecare bila de aluat. Pe ultima foaie, nu mai pui gem. Dupa ce ai suprapus cele 4 foi de aluat, asezi un pahar in mijlocul foii si tai foaia intai in 4 parti, apoi fiecare sfert in jumatate, iar fiecare felie o vei taia din nou in jumatate. Vor rezulta 16 petale. Vei apuca 2 fasii de aluat cu mana si le vei rasuci de 2 ori: cu mana stanga rasucesti spre stanga, iar cu mana dreapta rasucesti spre dreapta. La fel procedezi pana rasucesti toate fasiile. Dupa ce ai terminat de rasucit, iei cate 2 fasii, le apropii, le presezi capetele pentru a le lipi. Vei obtine 8 petale.

Lasi aluatul sa creasca timp de 15 minute. Dupa ce a crescut cozonacul il ungi cu galbenusul de ou amestecat cu o lingura de apa.

 Introduci cozonacul in cuptorul preincalzit la 175 de grade C, si il lasi sa se coaca pentru aproximativ 30 de minute, pana se rumeneste frumos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac floare cu gem de mure" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert prajitura cu spuma de ness by Timea

Postat de Constelatialeu

Desert prajitura cu spuma de ness by Timea

Blat : Blatul l-am pregatit cu aseara inainte. Am folosit o tava cu dimensiunile de 24/32 cm, tapetata cu hartie de copt.  Albusurile cu un praf de sare le mixam bine, apoi adaugam zaharul si...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu capsuni si bezea

Postat de Pungasa_Rogue

Desert prajitura cu capsuni si bezea

Capsunilor li se indeparteaza coditele, apoi se spala, se taie in doua si se amesteca cu o lingura de zahar. Se topeste untul. Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se separa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.01.2017, 17:14
la 28.01.2017, 17:23
Frumos și bun!
la 28.01.2017, 17:27
ce frumos
la 28.01.2017, 17:27
la 28.01.2017, 17:43
Ce floare frumoasă și bună fac murele!

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking