Cozonac floare cu nuci crocante

Postat de Bucataras in Prajituri
19 Apr 2016 | 8475 vizualizari

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Ingrediente

Aluat:

    • 600 g faina alba
    • 25 g drojdie
    • un praf de sare
    • 2 oua
    • 150 g zahar brun
    • o lingurita esenta de rom
    • cate o lingurita coaja rasa de lamaie si portocala
    • 250 ml lapte caldut
    • 80 g unt

Umplutura:

  • 300 gr crema de ciocolata
  • 200 gr nuca maruntita
  • plus un galbenus pentru uns
  • 3 linguri zahar pentru presarat deasupra

Mod de preparare

Poti framanta aluatul de cozonac cu mana sau cu ajutorul unui robot de bucatarie. Dizolva drojdia in laptele caldut, adauga 2 linguri de zahar si 2 de faina si las-o sa se odihneasca 10 minute. Pune in vasul robotului untul topit, ouale batute, restul de zahar, un praf de sare, coaja rasa de lamaie si de portocala si esenta de rom. Mixeaza putin sa se amestece ingredientele. Adauga maiaua, apoi faina, putin cate putin si lasa la framantat 15 minute. Acopera vasul cu un prosop si lasa aluatul sa creasca intr-un loc cald, aproximativ o ora.

Presara faina pe masa, rastoarna aluatul si imparte-l in patru. Pe o hartie de copt intinde o foaie rotunda de marimea tavii in care coci cozonacul. Unge-o cu crema de ciocolata, presara nuca maruntita si acopera cu alta foaie de cozonac. Unge din nou cu crema, presara nuca, pune a treia foaie, iar ciocolata si nuca si acopera cu ultima foaie. Pune in centru un pahar, apoi taie cozonacul in patru, apoi 8 si la final in 12 felii. Rasuceste cate doua felii in exterior de doua ori si formeaza petalele florii de cozonac. Priveste cu atentie, nu-i greu deloc! Acopera-l din nou cu un prosop si mai lasa-l sa creasca 20 de minute.

Unge cozonacul cu galbenusul de ou si presara deasupra zahar, apoi coace-l in cuptorul preincalzit la 170 de grade pentru 35-40 de minute, pana se rumeneste deasupra. Scoate-l apoi din cuptor si lasa-l sa se raceasca pe un platou. Nu-i asa ca arata grozav? Abia astept sa-l gust!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac floare cu nuci crocante" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (25)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura cu foi din albusuri si crema de ciocolata

Postat de mirela0911

Desert prajitura cu foi din albusuri si crema de ciocolata

Foaia cu nuca: Se bat albusurile spuma tare cu praful de sare. Se adauga zaharul treptat si se mixeaza in continuare pana ce acesta se dizolva. Separat se amesteca nuca macinata cu faina si...

Citeste continuarea

Prajitura cu ovaz si nectarine

Postat de robert_badica

Prajitura cu ovaz si nectarine

Spargem ouale intr-un bol, adagam iaurtul si zaharul si amestecam cu un tel, pana ce zaharul s-a topit complet. Adaugam in acest amestec uleiul si fulgi de ovaz. Omogenizam apoi si faina cernuta...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.04.2016, 14:52
frumos
la 19.04.2016, 14:56
asta-i pentru mine
la 19.04.2016, 15:02
Frumos si gustos!
la 19.04.2016, 15:04
Ce fain e!
la 19.04.2016, 15:09
delicios

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking