Ingrediente
- 1 kg faina
- 1 cub drojdie
- 10 galbenusuri
- 300 g zahar pudra
- 1 cana cu lapte cald
- 100 g unt topit
- coaja rasa de lamaie si portocala
- 1 lingurita rasa cu sare
- Umplutura
- 50 g nuca macinata
- 1 lingura cacao
- 5 cubulete de rahat
- 50 g fructe confiate
- 50 g fulgi de ciocolata
- 50 g martipan
- 50 g stafide
Mod de preparare
Cernem faina intr-un vas, punem 4 linguri intr-un bol si o oparim cu lapte clocotit, amestecand continuu sa nu ramana cocoloase iar dupa ce s-a racit bine, amestecam cu drojdia frecata cu 1 lingura de zahar apoi lasam la dospit acoperit; restul de zahar il punem in lapte sa se topeasca; galbenusurile puse in alt bol le batem cu sare si arome.
Dupa ce drojdia a crescut rasturnam in vasul cu faina impreuna cu galbenusurile si lapte; amestecam bine iar daca mai e nevoie de lapte mai adaugati; cand aluatul a devenit lipicios, incepem framantatul cu mana, adaugand cate putin unt topit; dupa ce am terminat untul iar aluatul este elastic si pufos, acoperim vasul si lasam sa creasca la loc ferit de curenti de aer rece.
In acest timp, pregatim umpluturile puse in boluri; nuca amestecata cu cacao iar restul, taiate cubulete mai putin stafidele
Dupa ce aluatul este crescut, rupem cate o bucata, o aplatizam cu palmele si o punem in vasul pregatit, uns cu unt iar deasupra punem o umplutura, acoperim cu alta bucata de aluat, alta umplutura si tot asa pana ajungem la trei sferturi din inaltimea vasului; lasam sa creasca si in vas, apoi ungem cu galbenus si presaram susan sau mac; lasam la cuptor la foc foarte mic mai bine de 1h dar facem testul cu scobitoarea inainte de a-l scoate.
Dupa ce l-am scos din vas ,il punem pe un platou iar eu am turnat deasupra o ciocolata alba topita si am presarat minibezele.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac in straturi" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (19)
|