Ingrediente
- Aluat de cozonac:
- 1 kg de făină
- 4 ouă
- 500 ml de lapte
- 100 g de unt
- 250 g de zahăr
- 2 plicuri de drojdie uscata
- coaja de lămâie
- vanilie
- sare
- Crema:
- 6 ouă
- 500 ml de smântână (aproximativ)
- zahăr după gust
- zahăr vanilat
Mod de preparare
Se face aluatul de cozonac, amestecând drojdia uscată cu făina (lăsati așa vreo 15 minute). Frecați ouăle cu zahăr și sare, adăugați laptele cald și mirodeniile, apoi turnați peste făină și frământați. Untul topit, călduț, se adaugă mai spre sfârșit și se tot împătură. Frământați bine aluatul și-l lăsați acoperit la cald cam o oră, să-și dubleze volumul.
Din cantitatea asta ies cam 3 tăvi.
Se întinde foaie subțire aluatul si se pune în tăvi de prăjitură, nu de cozonac,unse cu unsoare.
Crema: se bat toate împreună, se pun pe deasupra aluatului și se presară zahăr.
Se coc în cuptor preîncălzit pâna se aurește pe deasupra(30-40 minute).
Daca ti-a placut reteta noastra "Hencleș, adică niște cozonac săsesc" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (10)
|