Cozonac pufos si gustos la masina de paine

Postat de Ioana in Dulciuri
29 Apr 2009 | 181372 vizualizari

De cand a cumparat mama masina de paine tot imi sta gandul la un cozonac cald facut de mine:). In sfarsit am gasit o reteta testata si mi-am facut pofta. Nu pot sa va spun cat de bun a fost! Excelent!

Inapoi la reteta

Comentarii (106)

la 21.04.2009, 09:52
Ioana multumesc mult! M-ai luminat!
Voi face cozonac dupa reteta ta si spun cum au iesit!
Foarte interesan si util site-ul! Va doresc numai bine!
la 21.04.2009, 10:25
Alinuta, da, tot la masina de paine am facut cozonac, si pasca. Ioana, am masurile de care spui, dar in retetarul meu spune la drojdie 'trei sferturi de plic de 7 g drojdie uscata',la painea mica, nu cu masuri..impotant e ca a iesit cozonacul cu drojdia proaspata.
la 22.04.2009, 17:53
iese cu orice fel de drojdie. Ideea e ca trebuie copt in cuptor, asta e tot secretul!
la 08.05.2009, 20:27
am notat si reteta ta, masina mea framanta mai putina faina, dar e minunata, pun de cozonac si fara motiv ci doar pentru ca prefer sa manance cozonac de casa in locul croissantilor!
la 09.05.2009, 05:25
ce inseamna "3 cupe mici de drojdie uscata"? puteti fi mai precise? gramaj adica...
la 09.05.2009, 20:11
am citit mai sus si m-am lamurit; problema e ca am pus drojdie uscata si am uitat sa fac "maiaua" la inceput (s-o combin cu lichid) si am pus-o direct in cuva masinii...nu mi s-a topit si a ramas bilutze mici prin coca...o am la dospit in masina dar prevad un dezastru!
la 09.05.2009, 20:44
Lulu, a explicat Ioana mai sus putin
la 09.05.2009, 20:46
Lulu, pai drojdia uscata se pune ultima, peste faina, nu trebuie dizolvata in lichid...
la 14.12.2009, 09:19
Buna!

Am citit reteta de mai sus (cozonac cu 760 g de faina), dar nu s-a precizat ce gramaj trebuie sa ai la masina de copt paine. De exemplu, a mea este de 1000 g. Pot sa folosesc reteta de mai sus sau trebuie sa impart in doua cantitatile?

Multumesc!
la 14.12.2009, 14:57
Miha, iti incap cantitatile intregi daca ai capacitate de 1000 g. La mine cuva are max 1.500 g, dar aluatul se dospeste pana la jumatatea cuvei...cam asa...deci merge! Si inca un lucru important!! laptele sa-l pui caldut, nu rece! ouale sa fie la temperatura camerei!! daca pui ingredientele reci, din frigider, s-ar putea sa nu creasca cum trebuie!! Apoi sa faci cald in bucatarie si dupa ce pui cozonacii in tavi, ii pui pe aragaz, la dospit, acoperiti cu prosop, iar cuptorul sa fie dat drumul, sa fie cald! Succes! Mie mi-au iesit dementiali de fiecare data si am facut de muuuulte ori!
la 17.12.2009, 10:39
Oana, si noi la fel facem de Craciunul asta, i-am incercat de vreo 2 ori, au iesit buniiii, insa parca puuutiiin cam indesati..ia gandeste-te tu ce nu a fost ok, cum sa-i pufosesc mai mult
la 17.12.2009, 14:03
Anca, ai mei au fost pufosi mereu...nu stiu ce sa zic...sa nu fie f.f. multa umplutura, ca apoi nu se mai coc asa bine...mie imi place cu multa Si cum am zis mai sus, sa pui ingredientele la temperatura camerei, nu reci!
la 17.12.2009, 14:29
A rasfoit si sotul paginile site-ului, si i-au ramas ochii la cozonacul asta. M-a batut atunci la cap sa i-l fac, si tot am amanat, pana am uitat amandoi de reteta. Acum e la favorite, sigur vom manca si noi un iepurila (sau poate ren, daca tot vine Craciunul).
la 17.12.2009, 14:54
Oana, asa facemn si noi! sper sa iasa buuun, n-am papat demult, am o poftaaa!!
la 17.12.2009, 23:58

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking