Cozonac Rosenkrantz

Postat de leoflori in Prajituri
6 Oct 2009 | 15914 vizualizari
Cozonac Rosenkrantz

O combinatie de caramel si nuca.......o nebunie!

Ingrediente

  • 400 gr. faina
  • 2 oua
  • 110 ml. lapte
  • 25 gr. drojdie (eu am pus 1 pliculet drojdie uscata)
  • 130 gr. unt
  • arome, un varf sare
  • 3 Linguri zahar pentru lapte
  • 6 Linguri zahar pentru unt
  • 10-12 Linguri zahar pentru caramel
  • nuca macinata ( cam 200 gr. am avut)

 

Mod de preparare

Caramelizam 10-12 linguri de zahar, cu care tapetam fundul si peretii unei cratite cu diametrul de 24 cm.

Am cernut faina, am amestecat-o cu drojdia uscata si le-am lasat putin (15 minute ca sa se imprieteneasca!)

Daca folositi drojdie la cubulet o dizolvati in putin lapte caldut in care puneti si 2-3 linguri zahar. Fara sa dospeasca se toarna maiaua peste faina+oua+ restul deja amestecate.
Dupa 15 minute, am amestecat faina cu oualecoaja de lamaie, esentalapte, un varf sare. Se framanta 15 minute pana nu se mai lipeste de mana.
Se intinde o foaie dreptunghi de 1 cm grosime. Ungem cu untul amestecat cu 6 linguri zahar.
Presaram nuca multa, presam cu palma ca sa se lipeasca bine. Rulam si taiem in 6-7 bucati.
Punem bucatile in picioare in cratita cu caramel, la distanta intre ele si lasam la crescut 1 ora.
Coacem in cuptorul preincalzit, cca 35-40 minute la 180 grade C.
Atentie : imediat ce scoatem din cuptor rasturnam cozonacul, altfel se intareste caramelul si se lipeste de cratita!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac Rosenkrantz" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (7)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Cozonac Rozenkrantz

Postat de Constelatialeu

Cozonac Rozenkrantz

Mai intai, am caramelizat zaharul. Am pus cele 12 linguri de zahar in cratita si l-am caramelizat, cu grija sa nu-l ardem ca se amaraste. Dupa ce s-a caramelizat, am imbracat peretii cratitei cu...

Citeste continuarea

Cozonac Rosenkrantz - de post

Postat de ana77

Cozonac Rosenkrantz - de post

ALUATUL: - facem maiaua amestecand drojdia cu 2 linguri de zahar si putina apa calda si lasam la dospit 10-15 min - intr-un castron cernem faina, adaugam maiaua, uleiul, sarea, esenta si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.10.2009, 09:57
la 06.10.2009, 10:00
Miha!
la 06.10.2009, 10:27
Nu ma pacali cu pupaturi. Da o bucata de cozonac incoa'!
la 06.10.2009, 10:45
Miha, pentru tine, cel mai mare bucatzoi!
la 06.10.2009, 11:35
Ah, ce bunatateeeee! Vreau si eu!

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking