Cozonac "Stea de Craciun"

Postat de amalia01 in Prajituri
27 Dec 2014 | 4381 vizualizari
Cozonac "Stea de Craciun"

Acelasi cozonac, cu alta infatisare.

Ingrediente

  • ALUAT:
  • - 1 kg făină
  • - 5 ouă
  • - 50 g drojdie proaspata
  • - 200g zahăr
  • - 500ml lapte
  • - 8 lingura ulei de floarea-soarelui
  • -1 lingurita de sare
  • - 2 pliculete zahăr vanilat
  • - 1 lingurita coaja rasa de lamaie
  • UMPLUTURA:
  • - 500 g rahat taiat cubulete
  • - 1 gălbenuș pentru uns

Mod de preparare

-Din drojdie, o lingura de zahar, un pumn de faina si o cana de lapte se face o maia. -Intre timp, se cerne restul de faina intr-un castron mare si se face o gropita in mijloc, in care vei adauga maiaua.

-Adaugi pe rand galbenusurile peste care presari un praf de sare (asa m-a invatat bunica...galbenusul ramane galben!) si in final, oul intreg

-Framanti in continuare adaugand treptat laptele, zaharul ,vanilia ,uleiul si coaja rasa de lamaie, pana obtii un aluat elastic (cca 20 de minute). -Acoperi cu un prosop alb din bumbac si lasi la dospit ptr cca 30 minute, la caldura;

-Dupa ce a dospit aluatul, il rastorni pe masa si il imparti in doua, manevrandu-l cat mai putin.

-Intinzi aluatul cu sucitorul uns cu putin ulei, in foaie subtire (de un deget), in forma de cerc. Asezi o foaie in tava cuptorului, pe hartie de copt.

- Presari rahatul  si apoi il acoperi cu cealalta foaie de aluat.

- Asezi un pahar de apa cu gura in jos ,chiar in centrul aluatului si tai  in opt, pana langa pahar.

- Tai apoi cele 8 fasii in doua, doar pana la jumatate. - Lasi paharul pe loc si rasucesti fasiile de aluat, ca o fundita.

-Acoperi tava cu prosopul si il mai lasi la dospit cca 15 minute.

-In acest moment aprinzi focul la cuptor, pentru a fi suficient de cald cand vei pune cozonacul la copt. Ungi cozonacul cu galbenus.

-Lasi la copt cam 60 de minute. Il scoti imediat din tava si il  acoperi cu prosopul. Apoi il poti prezenta colindatorilor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac "Stea de Craciun"" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (6)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura Boema

Postat de Constelatialeu

Desert prajitura Boema

Blat: Se mixeaza albusurile cu un praf de sare pana se intaresc, apoi se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o bezea tare. Adaugam galbenusurile si omogenizam, adaugam si esenta de vanilie,...

Citeste continuarea

Pandispan cu cirese

Postat de caroline

Pandispan cu cirese

Spalam ciresele,le rupem codita si le scoatem samburii. Punem intr-un bol ouale intregi impreuna cu un praf de sare.Mixam la viteza maxima pana ce se deschid usor la culoare. Adaugam zaharul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.12.2014, 16:53
frumos si bun
la 27.12.2014, 17:57
Ce bun e!
la 27.12.2014, 18:03
super
la 27.12.2014, 18:41
la 27.12.2014, 20:54
Ce frumos!

Vezi toate comentariile (6)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking