Cozonac trandafir cu unt

Postat de ancutsa in Mancare copii
23 Mai 2016 | 2785 vizualizari
Cozonac trandafir cu unt

Desertul meu preferat din copilarie era cozonacul cu unt. Mi se parea greu de facut, asa ca o priveam pe mama atenta si, treptat, am invatat si eu sa il prepar.

Ingrediente

  • pentru cozonac:
  • 5 oua;
  • 500 g faina;
  • 150 ml lapte caldut;
  • 25 g drojdie;
  • 1 varf de lingurita cu sare;
  • 200 g zahar;
  • 100 ml ulei;
  • pentru crema de unt:
  • 3 linguri pline cu zahar;
  • 1 pachet cu unt;
  • Coaja rasa de portocala sau lamaie;
  • stafide;
  • 1 galbenus pentru uns.

Mod de preparare

Mai intai pregatim maiaua: se farama drojdia intr-un castronel si se amesteca cu putina apa calduta (cam 100 ml) + 1 lingurita de zahar + putina faina si se obtine o pasta care se lasa la crescut cam 15-20 de minute.

Se adauga restul de zahar, restul de faina (in ploaie), cele 5 oua (unul cate unul), 1 varf de lingurita cu sare si laptele caldut. Cand incepem sa framantam, ne ungem mainile cu ulei, framantam pana se desprinde faina de pe maini.

Apoi se acopera vasul cu un prosop de bucatarie curat si se lasa coca la crescut cam 1 o ora (pana isi dubleaza volumul).

Se presara faina pe masa de lucru si se intinde coca intr-o foaie subtire.

Preparam crema de unt: se amesteca untul cu zaharul (cu mixerul sau cu o lingura) pana se obtine o crema si nu se mai simte zaharul. Putem adauga si coaja rasa de portocala si/sau lamaie si stafide.

Se umple cu crema de unt, se ruleaza ca pe o rulada.

Se taie in bucati mari si se pun una langa alta intr-o cratita unsa cu margarina sau unt. Asezam astfel incat sa vina cu umplutura in sus.

Se unge cozonacul cu 1 galbenus de ou si se da la cuptorul incins 40 de minute pana se rumeneste.

Pofta Buna!

Daca va plac retetele mele, le puteti gasi si pe blogul meu.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac trandafir cu unt" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (7)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Cozonac trandafir cu nuca, dietetic si normal

Postat de carmen

Cozonac trandafir cu nuca, dietetic si normal

Am amestecat  faina cu drojdia praf si cu indulcutor  greensugar Am adugat laptele si uleiul incalzite usurel peste oul batut si apoi peste cele uscate si am pornit robotul. Am...

Citeste continuarea

Cozonac trandafir

Postat de susu

Cozonac trandafir

Facem o maia din drojdie, putin zahar, faina si lapte caldut si lasam acoperit sa dospeasca. Toate ingredientele mai putin laptele trebuie scoase de la frigider inca de seara. Cernem...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.05.2016, 14:24
la 24.05.2016, 21:15
Bun!
la 03.06.2016, 21:43
Multumesc frumos pentru aprecieri!
la 08.06.2016, 08:35
la 02.09.2016, 22:17
Cristina, multumesc! :">

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking