Crap prajit cu mamaliga si sos de usturoi cu rosii

Postat de carla27carla in Crap / Caras
24 Apr 2016 | 3214 vizualizari
Crap prajit cu mamaliga si sos de usturoi cu rosii

Foarte bun pentru dezlegarile la peste si nu numai.Din pacate nu am reusit sa fac poze din timpul prepararii.

Ingrediente

  • crap 2 kg
  • faina de malai
  • faina alba
  • usturoi
  • foi de dafin
  • condiment de peste
  • sare
  • piper
  • ulei pentru prajit
  • pentru mamaliga:
  • apa
  • sare
  • malai
  • pt sos de usturoi:http://www.bucataras.ro/retete/mujdei-de-usturoi-cu-rosii-prajite-77288.html

Mod de preparare

Pestele se curata de solzi si maruntaie,se spala bine,se taie bucati.Se pregateste marinata: intr-un vas se pune 1 l de apa,2-3 foi de dafin,condimente de peste,usturoi pisat,sare si piper dupa gust.Se pune pestele in marinata si se lasa minim 24 de ore la frigider.Dupa cele 24 de ore se scoate pestele se scurge bine de marinata .Intr-o farfurie se pune faina de malai si faina alba si se amesteca.Intr- o tigaie se pune uleiul sa se incinga.Pestele se da prin faina si se pune in uleiul incins sa se prajeasca bine.Cand este gata se scoate cu o paleta.

Facem mamaliga : Punem apa la fiert,punem sare si presaram malai deasupra.Cand da clocot apa se pune malaiul  si se amesteca cu un tel pana se ingroasa.Se lasa sa fiarba bine si cand este bine fiarta se rastoarna pe o farfurie.

Se serveste pestele prajit alaturi de mamaliga si mujdei de usturoi

Daca ti-a placut reteta noastra "Crap prajit cu mamaliga si sos de usturoi cu rosii" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (3)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Peste prajit , cu mamaliguta si sos rosu

Postat de Ina

Peste prajit , cu mamaliguta si sos rosu

Pestele curatat si spalat se taie rondele late de cca. 2 cm., care se sareaza putin si se tavalesc printr-un amestec de  malai si faina in proportie de  2:1 ( in care s-a presarat si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.04.2016, 14:02
la 24.04.2016, 15:05
la 25.04.2016, 12:22
Multumesc

Vezi toate comentariile (3)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking