Crema mousseline, pentru prajituri si torturi

Postat de RODIMUR in Dulciuri
12 Aug 2018 | 3686 vizualizari

La torturi și prăjituri eu folosesc adeseori cremele fierte, crema mousseline în special, chiar și atunci când este recomandată crema de patiserie, pentru că mi se pare mai bună, mai fină și mai onctuoasă. Îmi plac cremele cu unt și le evit, în general, pe cele cu gelatină, fără nici un motiv special. Gândindu-mă că aceasta poate fi și alegerea altora, postez această rețetă, simplificată oarecum, spre folosul celor care împărtășesc aceleași idei. Sper să le fie de folos... Iată un tort la care am folosit crema mousseline: https://www.bucataras.ro/retete/desert-tort-cu-capsuni-si-crema-mousseline-86705.html În fapt, crema mousseline este o cremă patisieră, de vanilie, cu unt și este foarte ușor de realizat. Crema mousseline este folosită la: prăjituri, tarte, torturi, choux à la crème și chiar la eclere/ecleruri (care de obicei se umplu cu cremă patisieră). Nu am socotit ca timp pentru preparare, perioada în care crema stă la frigider, să se întărească.

Inapoi la reteta

Comentarii (17)

la 05.10.2019, 21:12
Delicioasa prajiturica!
la 05.10.2019, 21:43
Mulțumesc, Lucy!

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking