Crema mousseline, pentru prajituri si torturi

Postat de RODIMUR in Dulciuri
12 Aug 2018 | 3672 vizualizari
Crema mousseline, pentru prajituri si torturi

La torturi și prăjituri eu folosesc adeseori cremele fierte, crema mousseline în special, chiar și atunci când este recomandată crema de patiserie, pentru că mi se pare mai bună, mai fină și mai onctuoasă. Îmi plac cremele cu unt și le evit, în general, pe cele cu gelatină, fără nici un motiv special. Gândindu-mă că aceasta poate fi și alegerea altora, postez această rețetă, simplificată oarecum, spre folosul celor care împărtășesc aceleași idei. Sper să le fie de folos... Iată un tort la care am folosit crema mousseline: https://www.bucataras.ro/retete/desert-tort-cu-capsuni-si-crema-mousseline-86705.html În fapt, crema mousseline este o cremă patisieră, de vanilie, cu unt și este foarte ușor de realizat. Crema mousseline este folosită la: prăjituri, tarte, torturi, choux à la crème și chiar la eclere/ecleruri (care de obicei se umplu cu cremă patisieră). Nu am socotit ca timp pentru preparare, perioada în care crema stă la frigider, să se întărească.

Ingrediente

  • 500 ml lapte dulce, fiert
  • 4 gălbenușuri
  • 150 grame de zahăr tos
  • 3 linguri rase de amidon alimentar
  • 2 plicuri de vanilie (sau o păstaie de vanilie)
  • 150 grame de unt

Mod de preparare

Se amestecă zahărul tos cu amidonul și vanilia, se adaugă apoi gălbenușurile și compoziția obținută se subțiază cu laptele turnat puțin câte puțin.

Se dă cratița pe foc (mediu), la bain-marie și se amestecă întruna, până ce compoziția se îngroașă. Se poate ține cratița direct pe flacără, dar la foc mic și neapărat trebuie amestecat întruna, pentru a nu se prinde compoziția de fundul vasului și pentru a nu se forma cocoloașe.

Când crema s-a îngroșat, se ia cratița de pe foc și se lasă la răcit. Se amestecă din când în când, pentru a nu se forma crustă deasupra, sau se acoperă crema cu o folie alimentară.

Când crema s-a răcit complet se adaugă treptat untul moale și se mixează bine pentru omogenizarea cremei.

Se dă crema la frigider, ca să se întărească, înainte de folosire, timp de cel puțin o oră.

Daca ti-a placut reteta noastra "Crema mousseline, pentru prajituri si torturi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Prajitura Greta Garbo

Postat de Constelatialeu

Prajitura Greta Garbo

Foi: Intr-un castron am pus zaharul pudra si drojdia si am frecat pana ce drojdia s-a lichefiat, apoi am adaugat untul moale, am omogenizat, dupa care am adaugat ouale, unul, cate unul si am...

Citeste continuarea

Crema de zahar ars cu oua de prepelita

Postat de Sim0naWorld

Crema de zahar ars cu oua de prepelita

In doua vase mici de lut am pus cate 2 linguri rase de zahar, si le-am dat la cuptor pana s-a topit zaharul, verificand mereu. L-am scos din cuptor si ajutandu-ma de o manusa pentru a nu ma arde,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.08.2018, 22:04
Bună crema
la 12.08.2018, 22:17
O crema foarte buna
la 12.08.2018, 22:32
Mulțumesc frumos, Adele!
la 12.08.2018, 22:33
Ce mă bucur, Claudia, că o apreciezi...!
la 12.08.2018, 22:42
Cremele astea fierte sunt preferatele mele in prajituri! Este delicioasa!

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking