Ingrediente
- 250 smantana dulce/frisca grasa, peste 28% grasime
- 3 linguri zahar
- 3 galbenusuri
- un plic de zahar vanilinat
- un varf lingurita scortisoara
- un varf lingurita nucsoara
- zahar tos, cat mai fin, pentru caramelizat
Mod de preparare
Amestecati galbenusurile cu zaharul si aromele, pana la diluarea zaharului. Treptat, adaugati frisca.
Amestecati usor cu un tel. Nu bateti, doar omogenizati.
Pregatiti aparatul Crock Pot Multicooker express cu gatire sub presiune
Turnati 250 ml apa, apoi puneti gratarul de inox.
Distribuiti compozitia de creme brulee in cantitati egale, in forme de ramekin.
Imbracati formele in folie de aluminiu si le asezati pe gratar. Puteti sa le puneti si suprapuse.
Montati capacul aparatului si inchideti supapa.
Setati timpul, Manual, presiune inalta, 10 minute. Porniti aparatul.
In momentul in care timpul a expirat lasati inca 10 minuute "la odihna", apoi deschideti supapa si lasati sa se elibereze aburul.
Lasati formele in vas, pana cand s-au racit complet, apoi le transferati la frigider pentru minim 4 ore.
Le scoateti, presarati zahar tos deasupra si, cu ajutorul unui arzator de bucatarie, il caramelizati.
Lasati inca 5 minute la rece, apoi serviti.
Daca ti-a placut reteta noastra "Creme brulee cu scortisoara si nucsoara la Multicookerul Crock Pot express cu gatire sub presiune" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
|