Cremsnit cu fructe de padure si capsuni

Postat de RuxyRux in Dulciuri
1 Iun 2015 | 4740 vizualizari
Cremsnit cu fructe de padure si capsuni

Ah, ce dulce nebunie delicioasa! Umpleti-l cu fructe de padure si capsuni si mancati-l cu inghetata de vanilie.....incredibila combinatie!

Ingrediente

  • Aluat de foietaj de casa
  • 9 galbenusuri
  • 1 l si jumatate de lapte
  • 9 linguri de faina
  • 125 gr unt
  • 10 linguri de zahar
  • vanilie( dupa gust, eu pun muuuulta)
  • capsuni
  • fructe de padure
  • inghetata de vanilie
  • frunze de menta

Mod de preparare

Aluatul este cel de foietaj rapid preparat in casa si descoperit de mine de curand .... il fac si-l refac mereu...chiar nu e de renuntat la el :)))) Buuuun!

Am intins cat am putut de subtire doua foi din aluatul foietaj si le-am copt pe rand la 200 de grade  si apoi le-am lasat la racit.

Crema o puteti prepara din timp, este mai bine deoarece are ragaz sa se raceasca bine inainte de a fi pusa intre foi.

Se opreste un pahar de lapte rece din total si restul se pune la foc sa se infierbante impreuna cu zaharul si vanilia.

Galbenusurile se amesteca cu laptele rece si faina( eventual se mixeaza bine) si se toarna usor in laptele fierbinte. Se lasa pe foc in jur de 6 sau 7 minute sa se ingroase, se trage apoi vasul de pe foc si se adauga untul rece. Se amesteca bine sa se omogenizeze crema si se lasa la racit perfect inainte de a fi asezata intre foi.

Se asambleaza cremsnitul, dar cu grija caci foile sunt fragile( m-am ambitionat sa le intind foarte subtire) si se rup usor, eu m-am ajutat si de foaia de copt. Se pune crema din belsug si desigur fructe de padure si capsuni dupa pofta inimii! Se pudreaza cu zahar pudra si se lasa cateva ore bune la rece, asta daca cumva si rezistati! :))))))

Eu am intins foile cat tava aragazului, dar se poate folosi si o tava mai mica.

Cremsnitul e prajitura mea favorita inca din copilarie...asa ca nu-mi lipseste din meniu!

Aluatul de foietaj  rapid il gasiti aici in pagina mea :  

http://www.bucataras.ro/retete/aluat-de-foietaj-rapid-70693.html

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cremsnit cu fructe de padure si capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (42)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tort Cremsnit –ediţie revizuită şi dichisită

Postat de diaconta

Tort Cremsnit –ediţie revizuită şi dichisită

Pentru foaia de tort am folosit aluat de foietaj preparat cu osânza.Avem nevoie de o foaie decupata rotund ,iar deasupra se sfarama marginile ramase dupa ce am decupat. Preparam crema....

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.06.2015, 21:00
Ce bunatate
la 01.06.2015, 21:06
Bunaciune la ceas de seara..
la 01.06.2015, 21:08
Adele Bunatate curata ...Multumesc!
la 01.06.2015, 21:09
Cleme...leutule drag...cam tarzior...dar merge.... e cu fructeeee )) Multumescscumpo!
la 01.06.2015, 21:09
chiar o nebunie cum zici

Vezi toate comentariile (42)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking