Creveti cu garnitura de cartofi si sos de smantana

Postat de pusikmea in Fructe de mare
4 Feb 2012 | 21436 vizualizari

In sfarsit am incercat si eu crevetii, de foarte mult timp am poftit la ei.....acum insa nu mai poftesc :d nu prea mi-au placut, nu stiu daca i-am facut eu cum trebuie ( au iesit cam tari ), sau daca am gresit undeva, cert este ca nu stiu daca o sa mai incerc prea curand. Am tot cautat retete pe net, am cerut sfatul prietenilor de pe bucataras si pana la urma am hotarat sa fac reteta lui Radu.http://www.reteteleluiradu.ro/2011/11/30/creveti-cu-cartofi-si-busuioc/

Inapoi la reteta

Comentarii (19)

la 04.02.2012, 20:21
sunt foarte buni,noi gatim des si ne plac
la 04.02.2012, 20:23
la 04.02.2012, 20:24
ce bine arata!
la 04.02.2012, 20:24
poza a 4-a e...
la 04.02.2012, 20:34
la 04.02.2012, 20:34
la 04.02.2012, 21:13
daca ii incerci cu unt si usturoi precis o sa-ti placa,nu te da batuta
la 04.02.2012, 21:15
bine arata.
la 04.02.2012, 21:22
arata supeerrrrrr
la 04.02.2012, 22:05
la 04.02.2012, 23:15
imi plac
la 04.02.2012, 23:28
Wow!!! N-as fi crezut vreodata sa spun ca-i iubesc! Arata fantastic!
la 05.02.2012, 07:04
Ce bine arata
la 05.02.2012, 11:58
imi plac fain arata
la 24.08.2012, 12:24
Crevetii de regula se gatesc maxim 5 minute. Dupa aceste 4-5 minute se intaresc. Si de regula, tot ce provine din apa nu se gateste mult.
De aia ti-au iesit tari,cred. Eu spre exemplu chiar ieri mi-am facut o mancare din creveti. I-am dezghetat intr-un bol cu apa rece, in primul rand. In timpul asta mi-am taiat morcov felii, ardei gras rosu in cubulete mai maricele (eu nu am rabdare la taiat) si i-am pus in tigaie cu putina apa si putin ulei ca sa se caleasca. Cand apa a inceput sa clocoteasca si uleiul sa sara, am inceput sa amestec. Am pus putina sare. Pe urma am pus Si niste bucati de brocoli. Am amestecat pana cand s-au gatit. Daca ramane apa in surplus, scurge-o in chiuveta. Mie asa mi-a ramas. Cand aceste legume sunt aproape gatite, poti pune si crevetii. Acoperim tigara (desigur, uitasem, tigara o poti acoperi si cat calesti legumele) si din cand in cand mai amestecam in ea, maxim 3 minute. Apoi adaugam usturoiul si mai amestecam pentru maxim 2 minute. inchidem focul. punem condimente dupa gust. (eu am uitat sa mai pun condimente si mi-a iesit surprinzator de gustoasa; in mod normal as fi pus piper, boia, oregano ca de-astea am prin bucatarie) Dupa eventualul condimentat, mai lasa capacul vreo 3-4 minute. Si apoi gata, poti servi.

ps: am ajuns aici fiindca eu caut ceva mai interesant de facut cu crevetii azi. Poate fac reteta asta a ta si-ti spun cum a iesit.

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking