Creveti cu sos picant

Postat de nico15 in Fructe de mare
22 Mai 2017 | 4394 vizualizari
Creveti cu sos picant

Ingrediente

  • 12 creveti
  • 100 g de orez Mellisa (grecesc)
  • 1 ceapa
  • 2-3 rosii
  • 1 ardei iute rosu
  • 1 lingura sos de soia
  • 2 catei de usturoi
  • ¼ de lingurita de oregano
  • unt / ulei
  • 1 lingurita boia afumata sare

Mod de preparare

 

Curatam ceapa si o taiem julien, rosiile le spalam si le dam pe razatoare, curatam cateii de usturoi si ii taiem marunt, la fel si ardeiul iute. Punem unt si ulei intr-o tigaie, adaugam ceapa si o lasam pana se caramelizeaza, dupa care adaugam celelalte ingrediente, la final adaugam rosiile si sosul de soia, gustam si asezonam cu un praf de sare. Punem sosul in blender si blendem bine si strecuram.

Pregatim orezul, curatam de impuritati, il spalam, punem unt si ulei intr-o cratita si adaugam orezul si trei parti de apa, adaugam un praf de sare si lasam sa fiarba, dandu-l la cuptor 14-16 minute.

  Curatam creveti de cochilie, rupem capul crevetilor, taiem pe spate si inlaturam firisorul albastrui, dupa care spalam si punem crevetii pe hartie absorbanta, pentru inlaturarea surplusului de apa.

  Incingem o tigaie non aderenta in care punem ulei si unt si adaugam crevetii, lasandu-i sa se soteze pe ambele parti, dupa care ii scoatem si ii lasam in asteptare. Punem din nou sosul in tigaie si adaugam creveti. Luam o rosie cherry si o tragem la tigaie. Aranjam ca in imaginea alaturata si servim.  

Daca ti-a placut reteta noastra "Creveti cu sos picant" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (7)
Retete similare

Creveti in sos dulce picant cu busuioc

Postat de gurita_ta2005

Creveti in sos dulce picant cu busuioc

Ceapa se taie solzisori si se pune la calit impreuna cu usturoiul pisat pentru cateva minute. Crevetii se spala bine,se scurg de apa si se pun peste ceapa calita,se mai adauga putin ulei de...

Citeste continuarea

Bami (Taitei in stil indonezian, cu legume si carne de porc)

Postat de Satisfyyourcravings

Bami (Taitei in stil indonezian, cu legume si carne de porc)

Se amesteca toate condimentele cu uleiul si se marineaza carnea de porc minim 1 ora la temperatura camerei. Se taie apoi fasii si se prajeste in putin ulei de masline, 4-5 minute.  Intre...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.05.2017, 00:17
la 22.05.2017, 06:44
buni, buni!
la 22.05.2017, 09:17
la 22.05.2017, 13:21
la 22.05.2017, 14:48
multumesc

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking