Ingrediente
- 1 kg creveti curatati de cap si coaja
- 1 lingura de pasta de curry rosu
- 4 bucati usturoi
- 2 tiji de lemongrass
- 6 cepi verzi
- 1 bucatica radacina de galangal
- o bucatica ghimbir
- cateva boabe coriandru
- ulei de arahide ptr calit
- 700 ml zeama de la un pui fiert
- 350 ml lapte cocos
- 300 gr dovleac galben
- 2 rosii
- 2 lamai verzi
- 1 lingura zahar brun
- un ardei rosu iute(optional)
- 1 legatura frunze de coriandru
- cateva frunze de menta
- sare
Mod de preparare
Curatam si taiem usturoiul, tijele de lemongrass, ceapa, galangal si ghimbirul in bucatele mici, pisam si boabele de coriandru si punem totul intr-o salatiera impreuna cu crevetii, sezonand cu sare si piper.
Intr-o craticioara, incalzim putin ulei si punem pasta de curry, amestecam si apoi adaugam zeama de pui si laptele de cocos, apoi si dovkeacul taiat cubulete mici, lasand la foc mic sa fiarba cca jumatate de ora acoperit. Cand e gata, mixam compozitia pana cand dovlecelul e ca o pasta,apoi varsam continutul in alt vas. In vasul in care am fiert, il clatim si punem putin ulei , lasam sa se incalzeasca si pune, compozitia de creveti lasand ptr cca7-8 min la foc iute amestecand des. Varsam compozitia de dovlecel, apoi rosiile taiate felii, sucul de la cele doua lamai, zaharul si ardeiul iute taiat bucati mici, lasand sa fiarba inca 2-3 min. Luam de pe foc, potrivim de sare si adaugam frunzele taiate marunt de coriandru si menta.
Se serveste fierbinte cu garnitura de orez basmati.
Daca ti-a placut reteta noastra "Creveti in curry" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (26)
|