Creveti Saganaki

Postat de rocsi_1612 in Fructe de mare
27 Apr 2022 | 4417 vizualizari
Creveti Saganaki

O reteta greceasca usor de pregatit si apetisanta pentru cei care iubesc fructele de mare. A cumparat sotul niste creveti si cica, pregateste si tu ceva bun cu ei. Eu nefiind consumatoare de fructe de mare, nu pot sa spun ca sunt o experta in a le pregati, dar de atatia ani de cand am blogul, mi-au trecut prin fata ochilor foarte multe retete. M-am oprit la aceasta, pentru ca stiam ca va fi pe placul lui si al mamei. Am cumparat si niste feta, in rest aveam deja restul ingredientelor. Sa o pregatiti si voi, sa ii serviti cu cei dragi si sa va ganditi la zilele insorite de vara!

Ingrediente

  • 200 gr creveti prefierti
  • 1 ceapa
  • 1 catel mare de usturoi
  • 1 ardei kapia
  • 1 cutie de rosii decojite intregi (400 gr)
  • sare
  • piper
  • 100 gr feta
  • 1 lingura ulei de masline
  • patrunjel verde

Mod de preparare

La mine crevetii  chiar daca au fost prefierti, erau necuratati, deci intai am curatat crevetii, le-am pastrat doar codita. Ceapa curata o tocati marunt, la fel si catelul de usturoi. Ardeiul kapia il curatati de cotor si seminte, il taiati cubulete. Rosiile decojite le tocati marunt. Incingeti o tigaie, puneti uleiul de masline. Puneti crevetii, ii lasati cam 2-3 minute, nu mai mult, apoi ii scoateti cu o paleta pe un platou. In aceeasi tigaie adaugati ceapa cu ustroiul. La sotati 1 minut, apoi adaugati ardeiul kapia. Amestecati si puneti putina apa calduta. Lasati sa se patrunda bine ceapa, apoi dati drumul rosiilor tocate cu tot cu sucul lor. Presarati sare si piper dupa gust. Amestecati, lasati sa dea cateva clocote si sa scada din sos, dar nu de tot. La final adaugati si crevetii, amestecati usor si trageti tigaia de pe foc. Rasturnati totul intr-un vas ceramic. Branza feta o rupeti cu mana si o asezati deasupra, din loc in loc. Introduceti totul in cuptorul incins, la 190 de grade, cam 15 minute, pana branza se topeste usor. Cand este gata, scoateti preparatul din cuptor. Tocati putin patrunjel verde si il presarati deasupra. Ai mei au servit cu felii de bagheta, pe care le-am bagat in cuptor, le-am stropit cu ulei de masline, sare, piper si putin oregano. Pofta buna! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Creveti Saganaki" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Scoici si creveti Saganaki

Postat de gusti

Scoici si creveti Saganaki

Am dat scoicile si crevetii pe sub un jet de apa si am lasat putin la scurs. Am tocat marunt usturoiul. Am pus o tigaie la incins, am adaugat ulei de masline si apoi usturoiul tocat. Am...

Citeste continuarea

Creveti saganaki

Postat de doralinda72

Creveti saganaki

Crevetii ii curatam doar de coaja, lasam capul si coada si ii clatim putin in apa rece. Intr-o cratita incalzim 2 linguri de ulei si apoi punem la calit ceapa pana se inmoaie putin, dupa care...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.04.2022, 22:24
la 27.04.2022, 22:40
Ce bine arată!
la 27.04.2022, 23:20
la 28.04.2022, 07:57
Si noua ne plac !!!!
la 28.04.2022, 19:00
Multumesc mult!

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking