Ingrediente
- 1 conserva ton bucati(185 gr)
- 1 ceapa verde
- 2-3 linguri pesmet
- 1 ou
- piper
- 1 catel usturoi
- Extra : ulei pentru prajit
- Pt sos :
- iaurt grecesc
- ceapa verde si usturoi.
Mod de preparare
Desfacem conserva si o strecuram de lichidul din ea.
Continutul conservei il punem intr-un bol si cu ajutorul furculitei zdrobim bucatile de peste.
Adaugam usturoiul pisat , ceapa verde (eu am folosit doar codite) toccata marunt , oul , piperul si pesmet. Punem cate o lingura de pesmet si amestecam dupa fiecare ca sa nu avem o compozitie prea tare .
Trebuie sa avem un aluat ca sic el de chiftele .
Punem la incins ulei intr-o tigaie .
Cu mana formam mici chiftele din aluat si prajim pana se rumenesc.
Scoatem crochetele pe servetele ca sa se absoarba excesul de ulei .
Pregatim sosul : zdrobim un catel de usturoi, taiem cozi de ceapa verde si frecam cu putina sare . Apoi adaugam iaurt grecesc (cam 3-4 linguri) , omogenizam si punem intr-un bol.
Serviti crochetele calde cu sos si paine prajita .
Daca ti-a placut reteta noastra "Crochete de peste" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
|