Ingrediente
- pentru crochete
- 400 gr medalion/file peste (spada)
- 1 morcovel
- 1/2 dovlecel
- sare
- 2-3 lg pesmet
- 1 ou
- 1 lingurita gris
- nucsoara
- piper alb
- pentru pesmet
- 4-5 linguri pesmet
- 2 lg malai
- sare
- un vrf cutit boia dulce
- pentru garnitura
- 4 cartofi marisori
- oregano
- boia dulce
- 3-4 lg ulei de masline
- pentru sosul alb
- 200 gr iaurt natur
- 2 lg branza pufoasa natur
- 2-3 catei usturoi
- 2 lg ulei de masline
- 2-3 fire patrunjel
- sare
- mix piper
Mod de preparare
Se indeparteaza pielea de peste, se verifica de eventualele oase. Se taie cuburi potrivite. Se pune intr-un tocator, alaturi de morcovul si dovlecelul curatate si taiate cuburi. Se paseaza pana se omogenizeaza. Se adauga oul, sarea, grisul si pesmetul. Se amesteca bine, apoi se lasa 10 minute sa se umfle foarte usor grisul.
Separat, se curata cartofii, se taie felii grosute, se pregatesc la aburi sau se fierb 10 minute. Se scot, se transfera intr-o tava unsa cu putin ulei de masline. Se asezoneaza cu sare, piper, oregano si o lingura de pesmet, putina boia. Se stropesc cu o lingura de ulei de masline si se pun la cuptor, la foc maxim, timp de 10-15 minute, cat sa se rumeneasca usor.
Se pregateste pesmetul, se amesteca cu o lingura de malai, putina sare si un vrf cutit boia dulce. Din compozitia de peste, se formeaza crochete care se tavalesc prin mixul de pesmet si se prajesc in ulei incins. Se lasa sa se rumeneasca bine pe ambele parti, apoi se scot pe un servet absorbant.
Din iaurt, branza, usturoi, sare si putin ulei de masline, se amesteca si se pregateste un sos savuros care se da la rece pana in momentul servirii.
Crochetele crocante se servesc cu garnitura de cartofi si sos delicios de iaurt!
Sa va fie de folos!
Daca ti-a placut reteta noastra "Crochete de peste" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
|