Crochete de peste

Postat de privatelaura in Peste
23 Iun 2016 | 6531 vizualizari
Crochete de peste

Se stie cat de mult imi place pestele. Il savurez sub orice forma, daca ar fi sa mananc zilnic peste, nu cred ca m-as supara :)) Piticii, de asemenea, o data pe saptamana incerc sa le pregatesc peste sub diferite forme. De ceva timp, David si-a manifestat dorinta de a manca niste crochete, asa ca a venit momentul sa le pregatesc. Extrem de simplu, extrem de rapid totul, iar rezultatul absolut delicios. Desigur, cu conditia sa va placa pestele :))) Am folosit un medalion de peste spada, marturisesc ca e prima data cand mananc acest peste, dar ii dau nota maxima.

Ingrediente

  • pentru crochete
  • 400 gr medalion/file peste (spada)
  • 1 morcovel
  • 1/2 dovlecel
  • sare
  • 2-3 lg pesmet
  • 1 ou
  • 1 lingurita gris
  • nucsoara
  • piper alb
  • pentru pesmet
  • 4-5 linguri pesmet
  • 2 lg malai
  • sare
  • un vrf cutit boia dulce
  • pentru garnitura
  • 4 cartofi marisori
  • oregano
  • boia dulce
  • 3-4 lg ulei de masline
  • pentru sosul alb
  • 200 gr iaurt natur
  • 2 lg branza pufoasa natur
  • 2-3 catei usturoi
  • 2 lg ulei de masline
  • 2-3 fire patrunjel
  • sare
  • mix piper

Mod de preparare

Se indeparteaza pielea de peste, se verifica de eventualele oase. Se taie cuburi potrivite. Se pune intr-un tocator, alaturi de morcovul si dovlecelul curatate si taiate cuburi. Se paseaza pana se omogenizeaza. Se adauga oul, sarea, grisul si pesmetul. Se amesteca bine, apoi se lasa 10 minute sa se umfle foarte usor grisul.

Separat, se curata cartofii, se taie felii grosute, se pregatesc la aburi sau se fierb 10 minute. Se scot, se transfera intr-o tava unsa cu putin ulei de masline. Se asezoneaza cu sare, piper, oregano si o lingura de pesmet, putina boia. Se stropesc cu o lingura de ulei de masline si se pun la cuptor, la foc maxim, timp de 10-15 minute, cat sa se rumeneasca usor.

Se pregateste pesmetul, se amesteca cu o lingura de malai, putina sare si un vrf cutit boia dulce. Din compozitia de peste, se formeaza crochete care se tavalesc prin mixul de pesmet si se prajesc in ulei incins. Se lasa sa se rumeneasca bine pe ambele parti, apoi se scot pe un servet absorbant.

Din iaurt, branza, usturoi, sare si putin ulei de masline, se amesteca si se pregateste un sos savuros care se da la rece pana in momentul servirii.

Crochetele crocante se servesc cu garnitura de cartofi si sos delicios de iaurt!

Sa va fie de folos!

Daca ti-a placut reteta noastra "Crochete de peste" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Crochete de ton

Postat de xana

Crochete de ton

Taiem ceapa si usturoiul cat se poate de marunt, tocam patrunjelul, zdrobim cartoful fiert si le amestecam cu celelalte ingrediente. Pesmet am pus cca 2-3 linguri, atat cat sa se lege bine...

Citeste continuarea

Crochete cu peste

Postat de rocsi_1612

Crochete cu peste

Cartoful il curatati, il dati pe razatoarea mica, apoi il scurgeti bine intre maini. Morcovul il decojiti si il dati pe razatoarea mica. Desfaceti conserva cu peste, o scurgeti foarte bine de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.06.2016, 17:58
Dia, tu nu te uita! ))
la 23.06.2016, 18:03
vreau si eu
la 23.06.2016, 18:05
Noi avem voie, da? ))
la 23.06.2016, 18:05
trebuie sa fac si eu reteta ta imi place
la 23.06.2016, 18:12
Merisor, noi da! ))) Dar tare i-as da si Diei fara sa stie, nici nu zici ca sunt din peste ))

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking