Croissante cu ciocolata

Postat de daniastefania in Prajituri
20 Sep 2015 | 4490 vizualizari
Croissante cu ciocolata

Ingrediente

  • 2 si 1/2 cani lapte caldut
  • 6 cani faina
  • 30 gr drojdie proaspata
  • 80 gr zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • Un praf de sare
  • 200 gr unt
  • 150 gr ciocolata cu lapte
  • 1 galbenus de ou cu putin lapte pentru uns

Mod de preparare

Dizolvam drojdia in laptele caldut. Adaugam faina, zaharul, zaharul vanilat si praful de sare. Framantam, dar nu foarte mult, formam o bila pe care o lasam la dospit intr-un vas acoperit cu un prosop de bucatarie, 30 minute. Apoi intindem aluatul intr-un dreptunghi. La mijloc, oblic, asezam untul moale, astfel incat in fiecare margine sa raman neuns un triunghi de aluat. Apoi impaturim fiecare margine. Intoarcem aluatul cu indoitura dedesupt. Apoi incepem o procedura pe care o vom repeta de trei ori. Intindem aluatul intr-un dreptunghi. Il intindem mult pe lungime si foarte putin pe latime. Apoi impaturam aluatul astfel: fixam imaginar mijlocul aluatului. Aducem partea de sus a aluatului pana aproape de mijloc. Facem la fel si cu partea de jos. Apoi indoim aluatul in doua. Il dam la frigider 30 minute. Dupa 30 minute repetam procedura. Dam iar aluatul la frigider 30 minute. Apoi intindem aluatul intr-un dreptunghi de 1 cm grosime. Il taiem in doua pe lungime si apoi in triunghiuri. Asezam pe fiecare triunghi, pe partea mai lata 2 bucati de ciocolata. Rulam din partea mai lata. Asezam croissantele in tava tapetata cu hartie de copt si le ungem cu galbenus de ou si putin lapte. Lasam sa mai dospeasca 15 minute. Dam la cuptor la 180 grade C pana se rumenesc frumos. Se lasa la racit acoperite cu un prosop de bucatarie. Pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Croissante cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert croissante duo

Postat de deyutzky

Desert croissante duo

Intr-un bol punem 400 g faina(la final daca mai e nevoie adaugati si restul). In centrul ei facem o adancitura in care adaugam apa calduta, zaharul si drojdia. Amestecam cu o lingura de lemn...

Citeste continuarea

Desert croissante cu ciocolata

Postat de eumimi

Desert croissante cu ciocolata

Incalzim laptele, punem jumatate din lapte intr-un bol si dizolvam  drojdia in el. Adaugam 100 g faina, framantam aluatul si-l lasam 30 de min. in loc calduros. Peste aluatul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.09.2015, 17:36
Ce bine arata
la 20.09.2015, 17:53
Bune pufoșeniile!
la 20.09.2015, 18:02
Bun
la 20.09.2015, 18:06
Ce frumoase sunt! vreau si eu!
la 20.09.2015, 18:07
Super!

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking