Cruffins
Postat de diaconta in Dulciuri 27 Oct 2016 | 6520 vizualizari
Ei da,cruffins un desert celebru de-acuma, o combinaţie ispititoare de croissant şi muffins. De fapt ,are textura croissantului şi forma de muffins.
Pufoase şi aerate, se desfac în foiţe subţiri precum hârtia. Aluatul este unul simplu,pentru acesta fiind nevoie de foarte puţine ingrediente.
De mare ajutor pentru obţinerea acestor straturi subţiri este folosirea maşinii pentru paste.
Deşi,aluatul are o textură atât de bună că s-ar putea întinde foarte subţire chiar şi fără maşină.
Se pare că acest desert a fost creat de Kate Reid la Lune Crossanterie în Melbourne Australia,în anul 2013,după care acesta a cunoscut mai multe variante.Popularitatea lor s-a răspândit în toată lumea.
Pe mine m-a cucerit de când l-am văzut prima oară şi abia am aşteptat să-l pregătesc.
Modul de preparare este puţin migălos dar nu e complicat.Pentru că l-am vrut mai puţin caloric,am înlocuit zaharul cu îndulcitor Green Sugar.
Nu este un desert prea dulce dar pentru mine a fost perfect aşa.
In funcţie de preferinţe,se pot umple cu cremă de vanilie,ciocolată ori cu dulceaţă.
Dintr-o porţie vom obţine 8 bucăţi dar eu sunt sigură că veţi dubla ori repeat reţeta.
Eu am greşit puţin când i-am rulat,dar am să vă spun cum să procedaţi corect.
Inapoi la reteta
|