Ingrediente
- 150 g unt rece
- 300 g faina
- 2 linguri pesmet
- 100 g zahar
- un praf sare
- 250 g capsuni
- 2 plicuri zahar vanilat
- 20 g unt pentru uns forma
Mod de preparare
Cernem faina intr-un vas, apoi o amestecam cu zaharul si pesmetul.
Scoatem untul de la frigider, il taiem in cuburi si il adaugam peste ingredientele din vas.
Framantam ingredientele cu varfurile degetelor, pana otținem un aluat nisipos, apoi il dam la frigider pana cand pregatim vasul si capsunile.
Capsunile spalate bine si scurse, le taiem in doua sau in patru.
Ungem forma de copt cu unt si presaram la baza ei un strat subtire de aluat.
Asezam capsunile, presaram zahar vanilat peste ele si le acoperim cu restul de aluat.
Dam vasul la cuptor pentru 35 de minute la 180 de grade, sau pana cand preparatul nostru se rumeneste frumos.
Este de mare efect acest crumble cu capsuni si merita preparat si repetat cat sunt capsuni proaspete pe piata.
Sa va fie de folos!
Daca ti-a placut reteta noastra "Crumble cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (27)
|