Crumble cu caramel si prune

Postat de Irina in Dulciuri
10 Sep 2015 | 6053 vizualizari
Crumble cu caramel si prune

De vina pentru aceasta nebunie este Laura, care nu mai contenea ieri cu bunatatile. Sa va mai spun cat de buna a iesit?

Ingrediente

  • Pentru aluatul faramicios:
  • 300 g faina alba
  • un praf de sare
  • 75 g zahar brun
  • 150 g unt
  • Pentru umplutura de caramel si prune:
  • 1/2 kg de prune
  • scortisoara
  • nuca macinata/tocata
  • esenta de rom
  • 150 g zahar
  • 2 linguri zdravene cu smantana
  • 50 g unt

Mod de preparare

Am pregatit intai aluatul: faina impreuna cu praful de sare si zaharul le-am mixat cateva secunde, dupa care am adaugat untul taiat cubulete. Am obtinut un aluat nisipos, pe care l-am presat si l-am lasat la rece pana am pregatit umplutura de cramel si prune.

Prunele curatate de samburi le-am pus intr-o tigaie pe foc, impreuna cu un praf de scortisoara si 1 lingura esenta de rom, pana s-au inmuiat nitel. Aici, fiecare are libertatea de a aroma mai mult sau mai putin umplutura, dupa bunul plac. 

Am incins o tigaie mai adanca si am pus zaharul la topit, la foc moale. Cand zaharul s-a topit am adaugat smantana, am omogenizat, apoi am adaugat si untul. Gata si caramelul!

Am combinat prunele cu caramelul si am adaugat si nuca macinata. 

Pentru ca nu am avut o tava suficient de mare pentru crumble, amfolosit un vas de Yena si cateva de portelan, mici, dragalase, pe care le-am uns cu unt.

Am pus un strat din aluatul faramicios, am turnat din belsug crema de caramel cu prune, iar deasupra inca un strat de aluat.

Pe deasupra am presarat zahar brun si nuci maruntite si am pus vasele la cuptor, la 180 grade.

Dupa 30 minute am verificat si pentru ca aluatul nu era suficient rumenit deasupra, am mai lasat inca vreo 5 minute. Cred ca timpul de coacere difera de la cuptor la cuptor, asa ca fiti pe faza! 

Sa va mai spun ce aroma minunata s-a imprastiat in toata casa? Si ca n-am avut rabdare sa las la racit? 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Crumble cu caramel si prune" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (29)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Crumble cu prune si caramel

Postat de privatelaura

Crumble cu prune si caramel

Intr-un vas, punem faina, sarea si zaharul si amestecam cu o furculita ca sa se distribuie oarecum uniform. Adaugam untul si incepem sa framantam, la mana, pana obtinem un aluat nisipos, dens. Il...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.09.2015, 20:31
O fi Laura de vină, dar şi tu ai o vină mică, ai greşit numărul de porţii. ) Nu comentez, că dacă mă apuc de scris, mă banaţi. )
la 10.09.2015, 20:31
Ce bunatate!
la 10.09.2015, 20:38
of ce bunatate cu prune
la 10.09.2015, 20:39
ador prajiturile cu prune
la 10.09.2015, 20:44

Vezi toate comentariile (29)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking