Crumble cu rubarba si zmeura, reteta fara zahar

Postat de privatelaura in Retete diabetici
11 Iul 2019 | 3682 vizualizari
Crumble cu rubarba si zmeura, reteta fara zahar

Crumble, acest desert ultra rapid, la care depui minim de efort si il savurezi cu mare pofta. In cazul de fata, am combinat zmeura si rubarba, nu va spun cata savoare intr-un desert atat de simplu.  

Ingrediente

  • aluat:
  • 50 gr unt
  • un praf sare
  • 2 plicuri (x 4 gr indulcitor Green Sugar)
  • 80 gr faina de grau
  • 2 lg faina de migdale
  • baza fructe:
  • 2 tije rubarba
  • 100 gr zmeura (eu am avut congelata)
  • 2 lgte Green Sugar Gelifiant
  • decor:
  • fulgi de cocos

Mod de preparare

Se porneste cuptorul la 160 grade C, coacere sus-jos.

Se curata rubarba de frunze, iar tijele ramase se spala si se taie cubulete. Se amesteca cu zmeura.

Peste fructe, se presara 1 lgta de indulcitor cu agar. Se agita putin vasul ca sa se distribuie uniform indulcitorul.

*Daca folositi zmeura proaspata, dizolvati indulcitorul in 20 ml apa, apoi turnati peste fructe.

Se pregatesc doua forme termorezistente. In fiecare se distribuie in cantitati egale cuburi de rubarba si zmeura congelata (sau proaspata daca aveti).

Separat, intr-un vas, se pune untul, un praf de sare si faina. Se adauga un pliculet de 4 gr cu indulcitor. Se amesteca usor cu mana pana se obtine un aluat faramicios. Nu trebuie framantat foarte mult.

Peste fructe se presara acest aluat faramicios. Se presara cate o lgta de faina de migdale si o lgta cu indulcitor Green Sugar.

Formele se dau la rece 10-15 minute.

Se scot apoi de la rece si se pun in cuptorul preincalzit, timp de 20 minute. Cand se rumenesc usor deasupra si miroase frumos a copt, se pot scoate din cuptor. Se orneaza cu fulgi de cocos.

Se pot servi fierbinti cu o lingura de inghetata sau chiar cu iaurt natur.

Va spun cu mana pe inima, a iesit un desert absolut demential. Sa va fie de folos!  

Daca ti-a placut reteta noastra "Crumble cu rubarba si zmeura, reteta fara zahar" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Clafoutis cu cirese si green sugar

Postat de andaoana

Clafoutis cu cirese si green sugar

Spalam ciresele si daca doriti scoateti samburi, dar nu e obligatoriu. Intr-o tava de tarta punem cirese cat sa acopere tot fundul tavi. Intr-un castron amestecam ouale cu green sugar si...

Citeste continuarea

Prajitura cu aluat fraged, mere si bezea

Postat de simona72

Prajitura cu aluat fraged, mere si bezea

Pentru blat: am folosit robotul de bucatarie. Untul rece, l-am taiat cubulete si l-am pus in bolul robotului. Am adaugat inlocuitorul de zahar, faina amestecata cu praful de copt si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.07.2019, 12:35
bun bun
la 11.07.2019, 14:11
imi placee!
la 11.07.2019, 14:59
la 11.07.2019, 19:24
Ce bunătate! Mor de poftă!
la 11.07.2019, 22:47
Bun!

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking