Cuib de viespi

Postat de Ariciu_30 in Dulciuri
28 Feb 2015 | 3129 vizualizari
Cuib de viespi

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 500 gr. faina
  • 25 gr drojdie
  • 50 gr unt
  • 200 ml lapte
  • 70 gr zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 2 oua
  • un varf de sare
  • Pentru umplutura:
  • 200 gr nuci macinate
  • 100 gr unt
  • 100 gr zahar
  • scortisoara,sau o esenta la alegere
  • Pt sirop:
  • 75 ml apa
  • 75 ml lapte
  • 100 gr zahar
  • un pic de esenta la alegere

Mod de preparare

Pregatim maiaua din drojdie cu putin lapte caldut si putina faina si lasam la dospit.

Intre timp amestecam faina ramasa cu sarea. Se bat ouale intregi cu zaharul, plicul de zahar vanilat se adauga untul moale, maiaua si putin cate putin lapte si faina pana se incorporeza toata cantitatea. La sfarsit avem un aluat potrivit de moale care se lasa la crescut intr-un bol uns cu unt, acoperit cu folie de plastic si la loc caldut pentru 40 min / 1 ora.

Acum pregatim umplutura,se bate untul moale cu zaharul pana se formeaza ca o crema,punem scortisoara sau ce esente alegem .Se macina nuca si se pastreaza intr-un bol.

Aluatul cresut frumos se pune pe masa de lucru data cu faina si se framanta usor.Se intinde o foaie de 30cm/50 cm aproximativ si sa nu fie foarte groasa pentru ca o vom rula.Pe foaia intinsa punem cu grija crema de unt si incercam sa acoperim toata foaia cu crema,punem nuca pe toata suprafata si rulam cu grija.Taiem felii de circa 1,5 cm -2cm.Punen feliile intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina si lasam un pic de spatiu intre ele sa aiba loc sa creasca.Se mai lasa un pic la crescut cam 20/30 minute.Mie imi iasa cam 2 tavi.

Cat lasam la crescut rondelele frumos aranjate in tavi putem da drumul la cuptor daca nu il aveti la 180 de grade si ne preparam siropul ,intr-o oala punem apa,laptele ,zaharulsi daca vreti scortisoara sau esente.Le punem la foc mediu si amestecam usor pana se topeste zaharul.

Dam tava la cuptor pentru 25/30 minute sau pana se rumenesc frumos ,depinde de cuptor.

Cand sunt gata scoatem tava din cuptor si se pune cu o lingura din siropul pregatit peste fiecare felie,puneti fara frica ,cu cat puneti mai mult sirop se fac mai pufoase si se pot manca si a 2-a zi fara a se intarii.Cand se racesc le scoatem din tava si le punem pe un platou ca sa fie devorate de familie ,prieteni.

Pofta buna sa aveti!!!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cuib de viespi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (2)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert cuib de viespi cu nuca si sos de vanilie

Postat de mirela0911

Desert cuib de viespi cu nuca si sos de vanilie

Aluatul: In bolul mixerului se pune faina, sarea, ouale batute si coaja de lamaie. Separat se incalzesc 100 ml lapte in care se pune 1 lgt zahar si 2 lg faina. Se adauga drojdia zdrobita. Se...

Citeste continuarea

Cuib de viespi

Postat de panacris

Cuib de viespi

Se frământă un aluat de cozonac din toate ingredientele și se lasă la dospit (eu, recunosc, că m-am lăsat ajutata de " Maricica", mașina de pâine :D). Laptele de la...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.02.2015, 19:54
bune tare dimineata langa o
la 28.02.2015, 20:12
Bine ai venit!

Vezi toate comentariile (2)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking