Cuib de viespi ( Darázsfészek)

Postat de Mokuska in Dulciuri
7 Dec 2014 | 13430 vizualizari
Cuib de viespi ( Darázsfészek)

O alta prajitura din copilarie. Imediat dupa ce au inceput sa cada nucile, era prajitura nelipsita in casa bunicii.

Ingrediente

  • 500 g faina
  • 1 plic drojdie uscata
  • 3 galbenusuri de oua
  • coaja de lamaie
  • 1 lingura de untura (sau unt gras)
  • 2 linguri zahar
  • 1 cana de lapte caldut ( depinde de faina)
  • varf de lingurita sare
  • pentru uns :
  • 5 lingurite de untura (sau unt foarte gras) ,
  • 2 pliculete zahar vanilat,
  • 4 linguri zahar,
  • 200 g nuci macinate
  • pentru sirop:
  • 250 ml lapte fierbinte,
  • 5 lingurite zahar

Mod de preparare

Amestecam ouale cu zaharul, coaja de lamaie, untura si sarea. Faina cernuta amestecam cu drojdia uscata, dupa care incepem sa incorporam ouale.  Incepem sa framantam adaugand laptele caldut putin cate putin, pana obtinem un aluat pufos, nelipicios si nu  foarte tare  (lapte 150-200 ml, depinde de faina, nu turnati tot laptele dintr-o data!). Pudram aluatul framantat bine cu faina, acoperim cu prosoape curate si lasam la dospit intr-un loc cald ferit de curent pana isi dubleaza volumul.

Intre timp amestecam untura cu zaharul si vanilia, dam prin masina nuca.

Scoatem aluatul crescut pe masa de lucru tapetata cu faina si il intindem cu sucitorul (cca 2 cm grosime). Aluatul intins ungem cu compozitia din untura, zahar si vanilie pe toata suprafata (si pe margini!). Presaram cu nucile macinate si cu ajutorul sucitorului apasam bine sa intre putin in aluat (asta va ajuta sa nu se desprinda rondelele dupa coacere). Incepem sa rulam aluatul uns, cu grija sa nu-l rupem , cat mai starns putem.

Aluatul rulat taiem in 24 felii (cca 1 deget si 1/2 grosime), le asezam ai 2 tavi cu distanta intre ele si le mai lasam in jur de 30 de minute  la dospit. Intre timp incalzim cuptorul.

Introducem tava in cuptorul fierbinte la foc mediu 15 minute, intre timp fierbem 250 ml lapte cu 5 lingurite de zahar. Dupa 15 min scoatem tava din cuptor si peste fiecare cuib turnam 2 linguri de lapte fierbinte cu zahar. Introducem din nou tava la aceeasi temperatura in cuptor inca 15 minute (pana se rumenesc, poate sa dureze si mai putin, se verifica ).

Imediat ce am scos din cuptor, cuiburile se presara cu zahar vanilat.

Se lasa sa se raceasca bine,  peste noapte se tin in plastic ermetic si acoperiti cu un prosop de bucatarie.

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cuib de viespi ( Darázsfészek)" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert chec pufos

Postat de Constelatialeu

Desert chec pufos

Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul si continuam sa batem pana obtinem o bezea tare. Peste ele adaugam zeama de la o lamaie si galbenusurile amestecate cu...

Citeste continuarea

Reteta de tarta cu dovleac si lapte de cocos

Postat de panacris

Reteta de tarta cu dovleac si lapte de cocos

Iata cum se prepara Reteta de tarta cu dovleac si lapte de cocos Într-un bol se amestecă făina cu zahărul și sarea. Apoi se adaugă uleiul, untul topit și apa rece, se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.12.2014, 13:59
imi plac sunt foarte bune
la 07.12.2014, 14:00
si mie imi plac la nebunie
la 07.12.2014, 14:02
bune bune
la 07.12.2014, 14:08
si eu vreau
la 07.12.2014, 14:11
tare apetisate cuiburile astea! ;x

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking