Desert placinta frageda cu dovleac

Postat de gicuta69 in Dulciuri
22 Ian 2016 | 21859 vizualizari
Desert placinta frageda cu dovleac

O placinta aromata si frageda de ti se topeste-n gura... te lingi pe degete si mai iei o bucata :)          

Ingrediente

  • Aluat:
  • 600 g faina
  • 100 g zahar pudra
  • 200 g untura solida
  • 150 ml smanana
  • 2 oua
  • coaja de lamaie
  • un pliculet praf de copt
  • un praf de sare
  • Umputura:
  • dovleac (1,700 kg)
  • 6 linguri zahar (sau dupa gust)
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • o lingurita scortisoara (sau dupa gust)

Mod de preparare

Mixam untura cu ouale, zaharul si sarea apoi adaugam smantana si coaja de lamaie.

Amestecam faina cu praful de copt si incepem sa o incorporam in compozitia de untura si oua. Framantam cu mana pana obtinem un aluat omogen, nu prea tare. Invelim aluatul intr-o folie de plastic si il punem in frigider pana pregatim dovleacul.

Spalam dovleacul, il taiem in bucati, ii scoatem semintele si il punem intr-o tava in care am asternut hartie de copt. Dam tava la cuptorul preincalzit la foc mediu pentru aproximativ o ora si jumatate

Cand dovleacul este copt, scobim miezul cu o lingura si  il punem intr-un bol. Adaugam zaharul, zaharul vanilat si scortisoara si il pasam cu blenderul.

Scoatem aluatul din frigider si il impartim in doua. Intindem prima foaie direct pe hartia de copt pe care apoi o vom transfera intr-o tava (25x35 cm). Punem umplutura si acoperim cu cea de-a doua foaie. Avem grija sa acoperim dovleacul si pe margini. Intepam aluatul cu furculita si dam tava la cuptorul preincalzit la foc potrivit, pentru 45 de minute. Cand placinta se racoreste, o presaram cu zahar pudra si o portionam. Pofta buna!

 

 

 

 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinta frageda cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert fursecuri cu ovaz si unt de arahide

Postat de sufletista

Desert fursecuri cu ovaz si unt de arahide

Intr-un bol mixam untul moale cu zaharul si zaharul vanilat pana devine o crema, adaugam oul si mixam pana ce se incorporeaza. Adaugam untul de arahide si dupa ce l-am incorporat, adaugam faina...

Citeste continuarea

Prajitura cu gem de piersici si nuca macinata

Postat de Constelatialeu

Prajitura cu gem de piersici si nuca macinata

Mai intai pregatim toate ingredientele sa le avem la indemana. Intr-o craticioara punem la topit margarina. Cat timp se topeste margarina, separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile cu un...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.01.2016, 11:30
Ce bine arata ! chiar daca nu-s fana dovleac...
la 22.01.2016, 11:30
Yummm, buna asta!
la 22.01.2016, 11:31
Ce bine arata!
la 22.01.2016, 11:32
delicioasa
la 22.01.2016, 11:33
buna

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking