Desert placinta frageda cu dovleac

Postat de gicuta69 in Dulciuri
22 Ian 2016 | 21940 vizualizari
Desert placinta frageda cu dovleac

O placinta aromata si frageda de ti se topeste-n gura... te lingi pe degete si mai iei o bucata :)          

Ingrediente

  • Aluat:
  • 600 g faina
  • 100 g zahar pudra
  • 200 g untura solida
  • 150 ml smanana
  • 2 oua
  • coaja de lamaie
  • un pliculet praf de copt
  • un praf de sare
  • Umputura:
  • dovleac (1,700 kg)
  • 6 linguri zahar (sau dupa gust)
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • o lingurita scortisoara (sau dupa gust)

Mod de preparare

Mixam untura cu ouale, zaharul si sarea apoi adaugam smantana si coaja de lamaie.

Amestecam faina cu praful de copt si incepem sa o incorporam in compozitia de untura si oua. Framantam cu mana pana obtinem un aluat omogen, nu prea tare. Invelim aluatul intr-o folie de plastic si il punem in frigider pana pregatim dovleacul.

Spalam dovleacul, il taiem in bucati, ii scoatem semintele si il punem intr-o tava in care am asternut hartie de copt. Dam tava la cuptorul preincalzit la foc mediu pentru aproximativ o ora si jumatate

Cand dovleacul este copt, scobim miezul cu o lingura si  il punem intr-un bol. Adaugam zaharul, zaharul vanilat si scortisoara si il pasam cu blenderul.

Scoatem aluatul din frigider si il impartim in doua. Intindem prima foaie direct pe hartia de copt pe care apoi o vom transfera intr-o tava (25x35 cm). Punem umplutura si acoperim cu cea de-a doua foaie. Avem grija sa acoperim dovleacul si pe margini. Intepam aluatul cu furculita si dam tava la cuptorul preincalzit la foc potrivit, pentru 45 de minute. Cand placinta se racoreste, o presaram cu zahar pudra si o portionam. Pofta buna!

 

 

 

 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinta frageda cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Gogosi cu struguri

Postat de sufletista

Gogosi cu struguri

Intr-un bol amestecam branza ,zaharul,cu ouale,adaugam faina,praful de copt,bicarbonatul,esenta de rom,coaja de lamaie si framantam un aluat omogen si nelipicios, Invelim in folie si dam la...

Citeste continuarea

Crumble cu fructe de padure si merdenchi (fara zahar)

Postat de privatelaura

Crumble cu fructe de padure si merdenchi (fara zahar)

Se pregateste o forma de copt, in care se va aseza crumble-ul. (eu am folosit doua vase mici, cu diametrul de 12 cm). Untul se topeste. Cu ajutorul unui robot, se macina migdalele, fulgii de ovaz....

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.01.2016, 11:30
Ce bine arata ! chiar daca nu-s fana dovleac...
la 22.01.2016, 11:30
Yummm, buna asta!
la 22.01.2016, 11:31
Ce bine arata!
la 22.01.2016, 11:32
delicioasa
la 22.01.2016, 11:33
buna

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking