Budinca de cozonac cu cirese si stafide

Postat de katty in Dulciuri
11 Mai 2016 | 2396 vizualizari
Budinca de cozonac cu cirese si stafide

Eu nu am folosit cozonac, deoarece nu a mai ramas nicio coaja, dar , in schimb mi-a ramas putina pasca , reteta aici http://www.bucataras.ro/retete/pasca-cu-ciocolata-77465.html. A iesit o budinca delicioasa . Puteti face si cu paine, insa , in acest caz puneti mai mult zahar si aromati mai mult amestecul de lapte si oua.  

Ingrediente

  • 500 gr cozonac(pasca, paine)
  • 350 gr cirese
  • 100 gr stafide
  • 4 oua
  • 700 ml lapte
  • 100 gr zahar(sau dupa gust, in functie de ce ingrediente folositi)
  • rom
  • unt pentru uns forma
  • inghetata de vanilie pentru servit

Mod de preparare

Curatam coaja cozonacului si il taiem cubulete.
Ungem cu unt o forma si asezam  3/4 din cuburile de cozonac. Presaram deasupra ciresele(fara samburi, scurse bine, sau dezghetate si scurse, in cazul in care folosim cirese din congelator) si stafidele.
Intr-un vas mixam ouale cu zaharul,laptele usor caldut si romul. Daca folosim paine vom pune mai mult zahar si vom folosi si alte arome(coaja de lamaie, portocale)

Asezam peste fructe restul de cozonac si turnam amestecul de oua si lapte. Lasam 10 minute, apoi dam tava la cuptor, la foc mediu, pana se rumeneste , iar atunci cand introducem o scobitoare in mijloc iese curata  . Servim budinca rece sau calda cu inghetata de vanilie.


Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de cozonac cu cirese si stafide" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (8)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert gogosi la cuptor

Postat de licurici_lra

Desert gogosi la cuptor

Faina cernuta se amesteca cu un praf de sare. Drojdia se dizolva in laptele cald, se adauga zaharul si se lasa la crescut. Laptele, oul, untul topit, esenta si zaharul vanilinat  se pun...

Citeste continuarea

Placinta Cittrone

Postat de Patricia_Iordache_79

Placinta Cittrone

Cum preparam placinta: Amestecam ouale cu zaharul (1 pahar), adaugam uleiul, iaurtul, praful de copt stins cu zeama de la cele doua lamai. Punem praful de copt intr-un castronel si turnam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.05.2016, 08:51
Iau porția și am plecat!
la 11.05.2016, 09:18
vreau si eu
la 11.05.2016, 09:42
Superrr! Merge de minune cu cafeluta de dimineata!!!
la 11.05.2016, 10:23
Cu inghetata merge super!
la 11.05.2016, 13:11
foarte buna

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking