Budinca de cozonac cu cirese si stafide

Postat de katty in Dulciuri
11 Mai 2016 | 2413 vizualizari
Budinca de cozonac cu cirese si stafide

Eu nu am folosit cozonac, deoarece nu a mai ramas nicio coaja, dar , in schimb mi-a ramas putina pasca , reteta aici http://www.bucataras.ro/retete/pasca-cu-ciocolata-77465.html. A iesit o budinca delicioasa . Puteti face si cu paine, insa , in acest caz puneti mai mult zahar si aromati mai mult amestecul de lapte si oua.  

Ingrediente

  • 500 gr cozonac(pasca, paine)
  • 350 gr cirese
  • 100 gr stafide
  • 4 oua
  • 700 ml lapte
  • 100 gr zahar(sau dupa gust, in functie de ce ingrediente folositi)
  • rom
  • unt pentru uns forma
  • inghetata de vanilie pentru servit

Mod de preparare

Curatam coaja cozonacului si il taiem cubulete.
Ungem cu unt o forma si asezam  3/4 din cuburile de cozonac. Presaram deasupra ciresele(fara samburi, scurse bine, sau dezghetate si scurse, in cazul in care folosim cirese din congelator) si stafidele.
Intr-un vas mixam ouale cu zaharul,laptele usor caldut si romul. Daca folosim paine vom pune mai mult zahar si vom folosi si alte arome(coaja de lamaie, portocale)

Asezam peste fructe restul de cozonac si turnam amestecul de oua si lapte. Lasam 10 minute, apoi dam tava la cuptor, la foc mediu, pana se rumeneste , iar atunci cand introducem o scobitoare in mijloc iese curata  . Servim budinca rece sau calda cu inghetata de vanilie.


Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de cozonac cu cirese si stafide" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (8)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert inghetata (dezghetata) cu iaurt, banane si zmeura

Postat de Constelatialeu

Desert inghetata (dezghetata) cu iaurt, banane si zmeura

Am bagat bananele la congelator sa inghete. Si daca tot m-am pricopsit cu un blendarau din ala Oster l-am pus la treaba, adica am pus zaharul, iaurtul, bananlele inghetate, smantana si zmeura si...

Citeste continuarea

Crema de zahar ars

Postat de Pungasa_Rogue

Crema de zahar ars

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se caramelizeaza 250 g de zahar intr-o cratita larga si se ung peretii acesteia cu el. Ouale, praful de sare si restul de zahar se pun intr-un...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.05.2016, 08:51
Iau porția și am plecat!
la 11.05.2016, 09:18
vreau si eu
la 11.05.2016, 09:42
Superrr! Merge de minune cu cafeluta de dimineata!!!
la 11.05.2016, 10:23
Cu inghetata merge super!
la 11.05.2016, 13:11
foarte buna

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking