Cum sa prepari razalai de casa

Postat de mihaelar63 in Paste
31 Mai 2019 | 5645 vizualizari
Cum sa prepari razalai de casa

   "Retete pentru mese in familie" Razalaii de casa sunt preferatii fiului meu in supele [levesele -cum se zice pe la noi in Ardeal ] de carne . Din copilarie ne placeau si supele de legume cu rosii in care se puneau razalai . Razalaii sunt folositi chiar intr-un desert simplu : fierti in lapte indulcit .Se mai pot folosi impreuna cu varza calita sau amestecati cu branza . Se prepara relativ usor din doar trei ingrediente . Ei sunt rudele vestitilor spatzle nemtesti.

Ingrediente

  • 500 gr faina alba
  • 5 oua proaspete de casa
  • sare

Mod de preparare

  •  Prepararea aluatul acum este usurata de folosirea   ,, ajutoarelor"' moderne . Eu m-am folosit pentru framantat de masina de paine .
  • Ouale se sparg pe rand pentru a se verifica prospetimea.
  • Se pune faiana ,ouale si sarea in cuva masinii de paine si se alege programul pentru framantat .
  • Se obtine o bila  elastica .
  • Acest aluat se lasa sa se odihneasca ojumatate de ora la rece .
  • Am pregatit  doaua tavi mari de aragaz tapetate cu hartie de copt .
  • Aluatul se razuieste prin razatoarea cu ochiuri mari .
  • Distribuiti razalaii uniform pe toata tava .
  • Daca va par usor lipiti ei se vor desface usor dupa uscare .
  • Pentru aceasta operatiune trebuie sa ai brate bune . Daca ai pe cineva puternic langa tine ,si mai bine . Te scuteste de aceasta operatiune :D .
  • Am dat tavile la cuptor la 60 grade ca razalaii sa se usuce ,pana au devenit usor aurii .
  • Razalaii se pot folosi si proaspeti .
  • Noi am preparat cu jumatate din cantitate o supa buna de carne de vacuta .
  • Cealalta jumatate va fi folosita la o ciorba de legume cu rosiii .
Daca ti-a placut reteta noastra "Cum sa prepari razalai de casa" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Ravioli cu chorizo si mazare verde

Postat de mihaelar63

Ravioli cu chorizo si mazare verde

Mazarea verde se spala si se curata. Se pun la fiert ravioli in multa apa fierbinte cu sare . Respectati timpul de fierbere indicat pe ambalaj. Pentru economisirea de...

Citeste continuarea

Paste cu resturi de friptura

Postat de ianculubita

Paste cu resturi de friptura

Rosiile pasate cu blenderul,se amesteca cu resturile de friptura iar cand s-a format un sos,se condimenteaza daca e cazul,se adauga busuioc uscat si se amesteca cu pastele fierte si scurse Se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 31.05.2019, 11:21
la 31.05.2019, 12:43
Foarte buni. Îmi plac...
la 31.05.2019, 13:53
la 31.05.2019, 17:33
la 31.05.2019, 19:13

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking