Cum se fac mititeii de casa ;)

Postat de AlexTeacher in Mancaruri cu carne
9 Iul 2015 | 18031 vizualizari
Cum se fac mititeii de casa ;)

Mai au micii nevoie de introducere? Eu cred ca nu ! Dar daca tot a dat caldura peste noi si mergem la strand/gratar, de ce sa nu venim cu proprii mici ? Asa ca niste bucatarasi ce ne respectam, nu? :) Aceasta e varianta mea de mici. Nu-i foarte sofisticata. Voi cum ii pregatiti? :)

Ingrediente

  • Pentru mici:
  • Pulpa de vita – 1 kg
  • Pulpa de porc – 300 g
  • Pulpa de oaie – 300 g (daca nu doriti pulpa de oaie, dublati cantitatea de pulpa de porc)
  • Cimbru uscat – 2 linguri
  • Usturoi granulat – 2 linguri
  • Chimion – ½ lingurita
  • Boia dulce – 1 lingura cu varf
  • Stock de vita (supa de oase de vita) – cca 300 ml
  • Bicarbonat de sodiu – 2 lingurite
  • Sare – dupa gust
  • Pentru cartofi:
  • Cartofi noi – 2 kg
  • Boia de ardei iute – 1 lingurita
  • Ulei cu chilli – 2 lingurite
  • Sare – dupa gust
  • Pentru chipsuri de radacinoase:
  • Telina – 2 buc
  • Cartofi mov – 3-4 buc (mai mari)
  • Sfecla rosie – 2 buc
  • Ulei de floarea soarelui – 500 ml

Mod de preparare

Taiati cuburi potrivite toate tipurile de carne. Montati masina de tocat sau atasamentul de masina de tocat al aparatului cu care lucrati. Eu folosesc un Ankarsrum. Porniti aparatul pe viteza medie si introduceti bucatile de carne pe rand.

Pentru a curata bine masina, adaugati o ceapa sau paine si tocati ultimile resturi separat de carnea pentru mici.

Adaugati carnea in malaxorul pe care il folositi (daca nu aveti unul, nu-i nicio problema, va folositi manutele, dar va fi putin mai greu). Daca aveti un Ankarsrum ca si mine, tot ce trebuie sa faceti este sa montati vasul de inox si dispozitivul pentru plamadit, la cca 4-5 cm de margine. Totodata montati si spatula pentru curatarea peretilor interiori ai vasului.

Porniti aparatul pe viteza mica si adaugati treptat condimentele peste carne. Adaugati treptat stock-ul de vita si bicarbonatul de sodiu.

Cand toate ingredientele s-au incorporat si ati obtinut o pasta omogena, modelati micii, puneti-i pe un tocator mare de lemn, aplicati folie de plastic pe deasupra si lasati-i la maturat peste noapte in frigider.

Prajiti-i a doua zi pe gratar.

Pentru garnitura, spalati bine cartofii noi. Fierbeti-i pe foc in apa cu sare. Cand sunt aproape gata (verificati cu o furculita) scurgeti apa si lasati-i la scurs o ora. Condimentati-i bine cu boia si sare si stropiti-i cu uleiul cu chilli.

Asezati-i pe o hartie de copt si introduceti-i in cuptorul incins in prealabil, pe functia grill (daca nu aveti cuptor cu functia grill, nu este absolut nicio problema – singurul inconvenient este ca procesul va dura putin mai mult).

Pentru urmatorul pas, si-anume chipsurile de radacinoase, aveti nevoie de un cutit economic (peeler). Curatati legumele de coaja si apoi cu ajutorul peeler-ului taiati fasii subtiri din fiecare.

Tapetati-le cu cateva servetele si apoi prajiti-le intr-un tuci, in uleiul de floarea soarelui incins in prealabil.

Scoateti-le pe o farfurie cu mai multe servetele pentru a absorbi uleiul in exces. Adaugati sare pe deasupra si serviti ca garnitura.

Pofta buna !

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cum se fac mititeii de casa ;)" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
Retete similare

Platoul "lenesului"

Postat de Dya

Platoul "lenesului"

Dupa ce am curatat carnea si am spalat-o, o saram dupa gust si o prajim in vase separate. Pastrama de oaie o frigem pe tava sau daca exista conditii o facem la gratar. Intre timp, curatam...

Citeste continuarea

Vinete albe umplute

Postat de panacris

Vinete albe umplute

Vinetele se spală, se taie în două apoi se scobesc cu o lingură, atât cât să rămână ca și o corăbioară, se vede în imagine. Se sărează, se stropesc cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.07.2015, 18:12
super.. chiar vroiam o reteta de mititei favo direct
la 09.07.2015, 18:17
Trebuie intai sa=-i degustam sa ne convingi
la 09.07.2015, 18:18
Vreau si eu ..deja gata facuti
la 09.07.2015, 18:42
pfffff....si eu ii cumpar!
la 09.07.2015, 19:49
buni buni

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking