Cupcakes Cu Fructe De Padure Si 1 An De Blogging

Postat de Meea in Dulciuri
19 Aug 2016 | 2493 vizualizari
Cupcakes Cu Fructe De Padure Si 1 An De Blogging

 Pfiuu si acum imi amintesc cum m-am dat peste cap sa imi cumpar un aparat foto mai bun, ma intrebau ai mei pentru ce imi trebuie, eu raspundeam ca pentru pozat mancarea si ei credeau ca am cu capul haha:)). Primele mele retete incercate (inafara de cele facute in copilarie despre care v-am povestit aici si inafara de paste, desigur) au fost CRISPY STRIPS si CHOCOLATE LAVA CAKE  si va spun ca habar nu am de ce am inceput cu acestea! Sora mea este obsedata de chocolate lava cake, dar de ce crispy strips nu stiu haha:)). Nu stiu nici de unde pasiunea mea nebuna pentru gatit, pur si simplu, imi place sa gatesc, sa simt cum eu fac cu mana mea tot ceea ce mananc. Pana si curatenia, cand eram mica, o faceam incepand cu bucataria apoi restul. Ataat de amuzante mi se par aceste lucruri cand stau si ma gandesc la ele, rad singura scriind aici haha:)). Dooamne, da chiar un  an deja?!! Ataaata m-am visat avand un blog... citeam fiecare postare deCan'tboilanegg si imi placea la nebunie cum ma simteam mai apropiata de Diana doar citindu-i micile povestioare si am spus ca asta voi face si eu cand voi avea un blog. Si asta am si facut!!
          Si vaai cat m-am mai chinuit haha:)). Fa poza la aia, invata aia, gateste aia, scrie aia, fa aia, intoarce toata casa pe dos pana cand iese poza perfecta, etc. Pe bune, faza cu "intoarce casa pe dos" chiar se intampla mereu, si acum! Pregatesc papa, aranjez decorul, fac repede pana nu ajunge cineva acasa sa vada ce am imprastiat, mai aranjez una alta si se aude usa deschizandu-se! OPSS, "Ce faci mamica? Euu imediat strang de aici, promit!" Isi pune mainile in cap si imi zice: "Dooamne, cum ai atata rabdare sa tot faci dinastea?" Adica,  euu, care nu sunt o persoana fooarte rabdatoare, am o rabdare de invidiat in bucatarie. Poate ca imi mut patul aici si in bucatarie dorm!
          Am vrut ca blogul meu sa fie unul modest, personal si care sa incurajeze fetele tinere sa se apuce de gatit, sa nu treaca anii si sa nu descopere minunata arta a gatitului. Ouuf si cat m-am amagit cu gandul "cine asculta de mine, o copila?" si cand am primit mesaje de la doamne si domnisoare cu intrebari legate de gatit m-am simtit extraordinar! Niciodata, NICIODATA, sa nu va subestimati talentul!! Am intrat cu pasi timizi in blogosfera culinara, cu cate o reteta pe saptamana, poate doua. Ma gandeam pff e cam neinteresanta si banala reteta aceasta si iata ca sunt uimita de fiecare mesaj pe care l-am primit din partea voastra, fiecare cuvand frumos si fiecare incurajare pe care am primit-o direct in sufletul meu. Nu vreau sa fac roamane, cred ca deja am scris cam mult, insa vreau sa stiti ca sunt alaturi de voi, va impartasesc trairile mele personale si intotdeauna impart entuziasmul cu voi, un entuziasm creat de voi prin aprecierile voastre pentru blogul meu si pentru mine! Daca doriti, puteti sa lasati un comentariu mai jos despre ce a insemnat DELIGHTS pentru voi in acest an (folosind comentariul cu ajutorul FACEBOOK-ULUI, CONTUL GOOGLE sau daca nu aveti cont, folositi NUME/ADRESA URL, nu e musai sa completati ADRESA URL, insa daca se poate sa renuntati la ANONIM, as vrea sa va cunosc numele) sau sa imi trimiteti mesaj pe pagina DELIGHTS.
          LA MULTI ANI, DELIGHTS!
*P.S. ooh, e musai sa va lamuresc cu reteta de mai jos!! M-au cucerit foitele pentru briose cu bulinute, au cam 5.5 cm, deci inalte rau! Din ingredientele de mai jos am facut 3 cupcakes-uri MARI, ceea ce este echivalentul a aprox. 6 cupcakes-uri obisnuite. Daca doriti mai multe briose, dublati/triplati ingredientele. Saptamana aceasta am facut 3 ture de prajitura cu prune (am sa o prezint curand) si ca sa nu mai punem atatea kg in plus, am decis sa fac cateva briose ca sa sarbatorim virtual 1 an de blogging.
-KSSS

Ingrediente

  • Ingrediente (3 cupcakes-uri MARI):
  • 1 ou
  • 100g zahar pudra
  • 100ml smantana pentru gatit
  • 100g faina
  • 2 linguri cacao
  • 1 plic zahar vanilat
  • Nutella pentru umplutura
  • Ingrediente crema:
  • 100g unt
  • 50g zahar pudra
  • 100g fructe de padure
  • 1 lingura suc de lamaie
  • colorant alimentar rosu (optional)

Mod de preparare

Pentru briose trebuie sa mixam oul impreuna cu zaharul si zaharul vanilat pana cand acesta aproape s-a topit. Adaugam apoi si smantana si continuam mixarea.  Peste amestectul de mai sus adaugam si faina. Dupa ce ingredientele s-au omogenizat, adaugam si cele 2 linguri de cacao.

Din aluatul de mai sus mie mi-au iesit 3 briose, am pus cate 2-3 linguri in fiecare forma. Nu trebuie umpluta de tot forma, aluatul va creste putin si in cuptor.
   
Dam briosele la cuptor pana cand trec testul cu scobitoarea. Formele acestea sunt chiar dragute si cand le-am pus la cuptor nu s-au ars deloc!
         Dupa ce s-au copt si racit briosele, le taiem in mijloc un dop, facem o gaura pe care o umplem cu nutella si restul de aluat scos il punem la loc. Daca nu se intelege ce am explicat, se va intelege din pozele de mai jos!

Mai clar, nu?

          Sa ne apucam de crema acum! Punem pe foc mic fructele de padure si sucul de lamaie. Lasam sa dea un clocot si pisam cu ajutorul furculitei fructele.  Strecuram bine apoi fructele, sa nu mai ramane seminte! Daca, eu deja am patit-o, ati uitat sa scoateti din frigider untul, e musai sa fie moale, cititi trucul nr.3 de aici pentru a va repara "greseala" haha:)). Deci, mixam untul moale pana cand aceste devine cremos. Adaugam si zaharul pudra, eu l-am adaugat in 3 transe si am mixat bine dupa fiecare adaugare.

          Adaugam peste crema de unt si piureul de fructe. Eu am pus si cativa stropi de colorant alimentar rosu, sa-i dea o culoare mai intensa, insa acest pas este optional!

 Decoram briosele cu crema de fructe si o zmeurica in varf! Ceea ce este OBLIGATORIU astazi este sa ne bucuram impreuna de un an cu DELIGHTS si sa ne rasfatam virtual cu aceste cupcakes-uri delicioase!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cupcakes Cu Fructe De Padure Si 1 An De Blogging" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (23)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert mere coapte

Postat de CameliaComan

Desert mere coapte

Spalam merele. Taiem capacelul merelor, apoi le scoatem cotoarele. Eu am folosit o lingura pentru a scoate cotoarele si o parte din pulpa merelor. Sa nu aruncati pulpa merelor, deoarece o sa...

Citeste continuarea

Desert gogosi

Postat de rocsi_1612

Desert gogosi

Cerneti faina intr-un bol. Faceti in mijloc o gaura, puneti drojdia, 3 linguri de lapte cald, 1 lingurita zahar. Amestecati usor si lasati sa creasca 10 minute drojdia. Adaugati ouale, zaharul,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.08.2016, 17:40
Felicitari pentru blog, pentru munca pe care o depui, pentru preparatele tale si pentru poze!
la 19.08.2016, 18:16
Am intrat si pe pagina de feisbuc, dar nu-mi plac pozele tale , ti-am mai spus!Degeaba ai aparat foto bun!Mult succes in continuare!
la 19.08.2016, 18:55
Felicitari Meea!
la 19.08.2016, 19:05
Felicitari pentru Blog, dar mai ales pentru retete! Succes pe mai departe!
la 19.08.2016, 19:26
Multumesc din sufleeet ❤❤❤

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking