Cupcakes cu rahat

Postat de ctlina in Dulciuri
3 Apr 2015 | 2818 vizualizari

Rahatul sau "rahatul turcesc" este un sortiment de dulciuri originar din Turcia făcut din zahăr, arome alimentare și amidon. În țara de origine, acest produs este cunoscut sub numele de lokum [loˈkum] sau (arhaic) ca rahat lokum, fiind un produs foarte popular în tot spațiul balcanic. Rahatul are o consistență similară cu a jeleului, fiind însă mai solid, mai lipicios și mai opac. În România a fost introdus în secolul al XVIII-lea, alături de bragă, nugă și baclava, întâi prin intermediul Fanarioților, negustorilor din Levant și Constantinopol, devenind apoi unul din produsele caracteristice pentru bâlciurile și târgurile muntene de secol XVIII-XIX.

Inapoi la reteta

Comentarii (11)

la 03.04.2015, 18:12
Bune,bune!
la 03.04.2015, 18:15
Nu am mai vazut pana acum
la 03.04.2015, 18:26
la 03.04.2015, 18:56
la 03.04.2015, 19:02
Inventie à la Cata - am vrut sa le arat colegilor mei ce este rahatul -le-a placut tare
la 03.04.2015, 19:14
Tare mult imi place ce ai facut tu aici!
la 03.04.2015, 19:59
bune
la 03.04.2015, 20:19
Bune si frumoase!
la 03.04.2015, 20:27
la 04.04.2015, 09:41
Imi place ce ai facut!
la 04.04.2015, 20:26

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking