Cupcakes cu rahat

Postat de ctlina in Dulciuri
3 Apr 2015 | 2805 vizualizari
Cupcakes cu rahat

Rahatul sau "rahatul turcesc" este un sortiment de dulciuri originar din Turcia făcut din zahăr, arome alimentare și amidon. În țara de origine, acest produs este cunoscut sub numele de lokum [loˈkum] sau (arhaic) ca rahat lokum, fiind un produs foarte popular în tot spațiul balcanic. Rahatul are o consistență similară cu a jeleului, fiind însă mai solid, mai lipicios și mai opac. În România a fost introdus în secolul al XVIII-lea, alături de bragă, nugă și baclava, întâi prin intermediul Fanarioților, negustorilor din Levant și Constantinopol, devenind apoi unul din produsele caracteristice pentru bâlciurile și târgurile muntene de secol XVIII-XIX.

Ingrediente

  • 2 oua
  • 70 gr zahar
  • 10 cl de lapte
  • 7 cl ulei
  • 200 gr faina
  • 1 lingurita de praf de copt
  • 50 gr rahat
  • arome ( coaja de lamaie, vanilie)

Mod de preparare

Am folosit aceeasi bază ca si pentru Prajitura cu cirese  sau  Chec cu fructe in sirop.....

Se amesteca bine ouale intregi cu zaharul cu mixerul pana devin spumoase. Se adauga alternand uleiul si laptele, amestecand in continuare.

Se adauga faina, praful de copt si aromele si se mixeaza bine.
Se taie rahatul in bucatele mici.

Se incorporeaza 2/3 din cantitatea de rahat in compozitie si se amesteca.
Umplem pe jumatate formele de cupcake cu  compozitie. Presarati deasupra rahatul care a ramas.

Dam la cuptor pentru 20 de minute. Verificam cu o scobitoare daca sunt coapte.

Se decoreaza cu zahar pudra sau nuca de cocos.

Pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cupcakes cu rahat" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Briose din aluat dospit

Postat de merisor67

Briose din aluat dospit

Pregatim ingredientele in felul urmator: punem stafidele la hidratat in putina apa cu esenta de rom Rahatul il taiem cubulete si il trecem prin zahar pudra. Drojdia o frecam, intr-un bol, cu...

Citeste continuarea

Muffins panettone

Postat de Xandrinne

Muffins panettone

Cernem faina intr-un bol si facem in mijloc o gropita, in care punem drojdia sfaramata, 1 lingura de zahar si jumatate din cantitatea de lapte; amestecam usor, incorporand si putina faina. Obtinem...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.04.2015, 18:12
Bune,bune!
la 03.04.2015, 18:15
Nu am mai vazut pana acum
la 03.04.2015, 18:26
la 03.04.2015, 18:56
la 03.04.2015, 19:02
Inventie à la Cata - am vrut sa le arat colegilor mei ce este rahatul -le-a placut tare

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking