Ingrediente
- Ingrediente briose:
- 120g unt
- 100g zahar pudra
- 2 oua
- 50ml ulei
- 250g faina
- 1/2 lingurita praf de copt
- colorant alimentar rosu (optional)
- Ingrediente crema de vanilie:
- 100g unt
- 150g zahar pudra
- 200g ciocolata alba
- esenta de vanilie
Mod de preparare
Pentru prepararea brioselor vom proceda astfel: mixam untul moale cu zaharul pudra pana cand obtinem o crema fina si zaharul nu se mai simte. Adaugam apoi cele 2 oua si continuam mixarea. Punem apoi uleiul si amestecam bine. Separat, amestecam faina cu praful de copt si il adaugam peste compozitia anterioara. In caz ca nu se oberva asa de bine in poze, eu am pus si puuutin colorant alimentar rosu. Deasupra pare un blat obisnuit dar interior se poate vedea blatul roz. Astazi nu am avut chef sa vad un blat obisnuit facut din oua din magazine si am zis sa-l mai imbunatatesc umpic :)).
In tava pentru briose punem si hartiile pentru briose. Punem cate o lingura din blat in fiecare foicica si dam tava la cuptor pana cand briosele s-au copt.
Pentru crema mixam untul moale cu zaharul pudra pana cand nu se mai simte zaharul.
Separat, topim ciocolata alba impreuna cu 50ml frisca lichida. Pentru prima data cand am facut aceasta crema, am pus 100g de ciocolata dar a2a oara am pus 200 si a fost mai delicioasa!
Mixam apoi ciocolata alba pana cand se raceste, Punem din ciocolata in crema de unt, lingura cu lingura, amestecand bine dupa fiecare adaugare. Punem si esenta de vanilie.
Am schimbat hartiile brioselor deoarece nu imi place cum se vad asa "coapte" si am pus hartii albe, proaspete hahah:)). Decoram briosele cu crema de vanilie si le lasam la frigider cateva ore apoi le asezam pe suportul facut de noi, sa se simta mandre!
Daca ti-a placut reteta noastra "Cupcakes cu vanilie & DIY Cupcakes stand" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
|