Cupcakes tiramisu

Postat de rocsi_1612 in Dulciuri
13 Feb 2016 | 5735 vizualizari
Cupcakes tiramisu

Sunt asa bune ca mi-am lins si degetele. Nu facusem de multisor niste cupcakes si am zis ca este timpul, dar am vrut sa fie cu crema, mai pompoase cum zice mama mea...Asa am ajuns la varianta asta. Sa faceti si voi sa va impresionati familia sau musafirii!

Ingrediente

  • Pentru briose:
    • 3 oua
    • 130 gr zahar
    • 80 gr unt
    • 150 ml lapte
    • 220 gr faina
    • 1 praf de copt
    • 2 lincurite esenta de rom
    • 1 lingura coaja rasa de portocala
    Crema:
    • 250 gr mascarpone
    • 100 ml frisca lichida
    • 150 gr smantana de tara
    • 2 linguri zahar pudra
    • 2 lingurite esenta de vanilie
    • 1 cana de cafea preparata mai tare
    • cacao

Mod de preparare

Briosele:
Topim untul si il lasam sa se raceasca.
Ouale le mixam cu zaharul pana isi dubleaza volumul.
Incorporam untul topit treptat, apoi laptele.
Adaugam esenta de rom, coaja rasa de portocala.
La final punem faina, praful de copt si mixam pana sunt bine incorporate.

In forme de briose de silicon punem compozitie, dar sa nu depaseasca mai mult de 3/4 formele.

Le asezam pe o tava si le introducem in cuptorul incins, la o temperatura de 170-180 de grade, pentru 25 de minute.

Cand sunt gata, le scaotem din cuptor si le lasam sa sa raceasca.
Crema:
Intr-un bol punem frisca lichida si smantana, reci, zaharul pudra, vanilia si le mixam pana devine o spuma, dar nu foarte ferma.
Mascarponele il mixam in alt bol, il adaugam peste frisca si mai mixam putin cat se fie toate incorporate.

Insiropam cu cafea briosele, dar nu foarte tare si le lasam sa stea vreo 15 minute asa, sa se patrunda cafeaua in ele.
Intr-un pos punem crema, spritam briosele.
Le pudram cu cacao, le dam la rece macar o ora, apoi servim.
Mie mi-au iesit 13 briose.
Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cupcakes tiramisu" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (48)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert cupcakes tiramisu

Postat de GeorgianaGrigorescu

Desert cupcakes tiramisu

Pentru cupcakes mixam spuma ouale cu zaharul si praful de sare. Adaugam untul moale, uleiul, iaurtul mixand in continuare. Adaugam treptat faina amestecata cu praful de copt, apoi lapte, din...

Citeste continuarea

Cupcakes Tiramisu

Postat de deyutzky

Cupcakes Tiramisu

Intr-un bol se mixeaza untul cu zaharul pana cand compozitia devine pufoasa. Se adauga treptat ouale si faina (amestecata cu praful de copt) pana cand se termina cantitatea de faina. Adaugam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.02.2016, 21:00
Opreste-mi pentru maine una... ;-*
la 13.02.2016, 21:08
Liliana am si te astept cu drag
la 13.02.2016, 21:14
wow ce faine sunt!
la 13.02.2016, 21:18
tare faine!
la 13.02.2016, 21:19
Ce dragute ti-au iesit

Vezi toate comentariile (48)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking