Cupe cu spuma de zmeura

Postat de alba_zori in Dulciuri
21 Iun 2013 | 5300 vizualizari
Cupe cu spuma de zmeura

Un desert delicios si potrivit cand nu stim ce sa facem la repezeala,e gata in cateva miscari si face o impresie sper buna fata de toti!

Ingrediente

  • 300 gr zmeura
  • 5 albusuri mari
  • 150 gr zahar
  • un praf de sare
  • 6 gr foi de gelatina
  • 30 ml apa

Mod de preparare

Mai intai de toate am mixat foarte bine zmeura si am strecurat-o de seminte.

Am pus albusurile pe baie de aburi cu zaharul si praful de sare la incalzit, amestecand mereu, pana incepe sa faca spuma.Am luat de pe foc si am pus intr-un bol mare si rece (sau pe ceva rece) si am mixat pana a devenit o spuma lucioasa si care scrie.

Am pus foile de gelatina la inmuiat in apa foarte rece pentru 10 minute,pana si-au marit volumul mult,dupa aceea le-am strans in mana ca sa scot apa din foi.

Am pregatit o craticioara cu putina apa si ceva din pireul de zmeura si cu gelatina am incalzit-o putin pana s-a inmuiat si devenit un sirop,dar nu l-am lasat sa fiarba,am incorporat pireul de zmeura tot si apoi cu spuma de albusuri invartind de jos in sus ca sa ramana spuma tare.

Daca nu amestecam foarte bine poate ramane un strat de gelatina de zmeura la fundul cupelor si apoi sa faca legatura cu spuma,deliciooooos rau!si fara seminte,e nemaipomenit gustul,am decorat cu cateva zmeurici mai frumusele.

Am lasat la frigider pana n-am mai putut rezista tentatiei...

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cupe cu spuma de zmeura" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (22)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert Mucenici Moldovenesti

Postat de Oana

Desert Mucenici Moldovenesti

Dizolva drojdia in laptele cald, pune 2 linguri de zahar si doua linguri de faina, amesteca usor cu un tel ca sa omogenizezi compozitia si lasa sa creasca 15 minute....

Citeste continuarea

Crumble cu fructe de padure

Postat de timea

Crumble cu fructe de padure

Inainte de toate scotem fructele din congelator si le lasam la dezghetat. Nu trebuie sa fie complet dezghetate. Pregatim aluatul faramicios (crumble-ul) amestecand untul cu zaharul si faina....

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.06.2013, 19:39
deliciu
la 21.06.2013, 19:42
multumesc mult,asa este,toti stiu cat de bun este,te pup
la 21.06.2013, 19:43
super bun!!!!
la 21.06.2013, 19:45
mersi,te pup
la 21.06.2013, 19:50
delicioss

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking